Freezzz Beezzz

Ons team werd opgericht in november 1986 door Jan Loontiens en Guido De Meulenaere. Deze 2 spelers leerden ultimate frisbee spelen in hun studententijd in Leuven en na de studies konden ze hun enthousiasme overbrengen op heel wat Bruggelingen. Door de jaren heen groeide het aantal leden gestaag en intussen hebben we ruim 200 leden en een bloeiende jeugdwerking. 

De laatste 25 jaar hebben we ook al aardig wat prijzen gesprokkeld. Het eerste tornooi werd gewonnen in februari 1998 in Enschede. Sindsdien werden we meermaals kampioen van België indoor en dit zowel in de open als mixed divisie. Vanaf de winter van 2000-2001 speelden we 5 seizoenen mee in de Nederlandse indoorcompetitie. Het eerste jaar werden we vice-kampioen. In de seizoenen ’01-’02 en ’02-’03 konden we de titel vieren. We werden ook al 6 maal Belgisch beachkampioen en in oktober 2013 werden we voor het eerste Belgisch outdoorkampioen in de mixed divisie. In april 2015 volgende de eerste Belgische outdoortitel in de open divisie en in de zomer van 2017 werden we opnieuw outdoor kampioen

Om de exacte uurregeling van de trainingen - en eventuele uitzonderingen - te weten check je het trainingsschema : klik hier

Onze teams

  • ONE: onze eerste open ploeg
  • HIVE: onze tweede open ploeg
  • wuf.: ons vrouwenteam
  • Masters: onze oudjes, spelers met 20 jaar ervaring of meer

vanaf 1 september 2023:

  • U20: de spelers van ONE, HIVE en wuf. met geboortejaar 2005, 2006 of 2007
  • U17: onze junioren van geboortejaren 2008, 2009 & 2010
  • U14: onze junioren met geboortejaren 2011, 2012 & 2013
  • U11: onze jongste spelertjes met geboortejaar 2014 & 2015

Vragen? Stuur ons een bericht via het contactformulier : klik hier

Bank

Voel je de dringende nood om je schulden of lidgeld te betalen, 
dan kan dat op BE41 7755 4780 6410 op naam van Freezzz Beezzz.

Beginners

Heb je interesse in onze sport dan kan je gratis 3x komen proberen om te testen of ultimate frisbee de ideale sport voor je is. Dit kan pas terug in september 2024, daarna aanvaarden we geen nieuwe leden meer.

Sinds september 2023 laten we enkel nog bij de jeugdteams nieuwe spelers toe. Ben je geboren in 2007 of vroeger dan kan je bij onze club jammer genoeg niet meer starten als nieuw lid. Enige uitzondering is er als je al ervaring hebt met onze sport. Door de grote groei de laatste jaren is het niet meer mogelijk om "oudere" nieuwe spelers in te passen in de teams waarbij alle spelers al de nodige ervaring hebben

Hou er rekening mee dat er veel moet gelopen worden, ultimate is een zeer intensieve sport! Alle informatie voor beginners vind je op deze pagina

Heb je interesse laat dit dan even weten via het contactformulier: klik hier

Voor het trainingsschema : klik hier

Lidgeld

Het lidgeld loopt van 1 september 2023 tot en met 31 augustus 2024 en bedraagt:

  • Voor spelers van de teams ONE, HIVE, wuf. en masters: €150
  • Voor de jeugd van de teams U17, U14 & U11: €120

Inbegrepen in het lidgeld: huur van de zalen, terreinen en kleedkamers, verzekering, vergoeding trainers, tussenkomst in verplaatsingsonkosten voor tornooien en competities.

 

Verzekering

Heb je een akkefietje gehad op training of op een tornooi en ben je - al dan niet ernstig - geblesseerd, dan zijn we daar uiteraard voor verzekerd.

Palmares

Ons palmares staat als een huis en elk jaar doen we ons best om het nog meer te verfraaien!

Vervoerskosten

Wanneer je voor een Belgische competitie of tornooi je auto vol laadt met extra spelers dan komt de clubkas tussen in een deel van je vervoerskosten. We betalen geen vervoerskosten terug voor een training.

Mutualiteit

Elke mutualiteit voorziet in een financiële tussenkomst wanneer je lid bent van een sportclub. Je kan een deel van je lidgeld recupereren (tussen de 15 en 40 euro al naargelang waar je aangesloten bent) en je kan ook een deel van je tornooikosten terugkrijgen, dit is nieuw sinds het seizoen 2019-2020.

Trainingslocaties

We trainen op deze velden of in deze zaal:

Aansluiting

Op deze pagina kan je alle nodige informatie inbrengen om lid te worden van de beste frisbeeclub van het land

Bestuur

Bestuursleden Freezzz Beezzz vzw

Het dagelijks bestuur bestaat uit deze 8 leden: bestuur [at] frisbee [dot] be

Boris Van de Loock - voorzitter & verantwoordelijke PR
Fien Nolf - jeugdverantwoordelijke
Glenn Nolf - secretaris & penningmeester
Jan Loontiens - ondervoorzitter
Jord Laporte - bestuurslid
Silke Nolf - verantwoordelijke sportieve cel
Steven Stroo - voorzitter feestcomité
Wolker Lemahieu - bestuurslid

Ultimate frisbee

Historiek

Frisbee kennen we vooral van reclame of van het strand. Uit dit speelse gooien met een plastieken schijf is echter een heuse sportdiscipline ontstaan. Toen enkele Amerikaanse studenten uit New-Jersey in 1967 de ronde vorm van de pizza- onderleggers leerden appreciëren om er verwoed mee naar elkaar te gooien, vermoedden ze nooit hoe beroemd hun "Frisbee Pizza House" ooit zou worden. De plastieken speelgoed "flying discs" werden dan ook al vlug gemeenzaam "Frisbees" genoemd. Toen dacht niemand aan de competitiesport zoals die nu over de hele wereld door meer dan één miljoen fanatieke frisbeespelers beoefend wordt.

Initiatie

Wil je een initiatie frisbee op school of bij je bedrijf organiseren?

Cookie policy

We maken gebruik van cookies voor het verbeteren van de gebruikerservaring en voor de verzameling van webstatistieken onder de bezoekers aan onze website.