BUYIC U17 dag 3

25/02/2024 - BK indoor voor U17-teams

Derde speeldag

Divisie 1 - FBZ hommel

FBZ Hommel - Red Nuts 8-7
FBZ Hommel - Gentle 3 9-2
Gentle 1 - FBZ Hommel 10-4
FBZ Hommel - Gentle 2 8-11

FBZ Hommel wordt 3de en plaatst zich voor de play-offs met 8!

Divisie 2 - FBZ bij

FBZ Bij - Soucoupes 11-5
FBZ Bij - Gentle 5 12-0
Jetset red - FBZ Bij 6-7
FBZ Bij - Gentle 4 9-5

Vandaag hadden we de laatste indoor speeldag om ons te kwalificeren voor de play-offs. Vorige speeldag werd Bij 4de, waardoor ze moesten zakken naar divisie 2. Normaal zijn we redelijk zeker van de play-offs, maar om volledig zeker te zijn willen we vandaag alles winnen.

Eerste match is tegen Soucoupes, een team met 5 meisjes en 1 jongen. Het gaat gelijk op tot 4-4, maar dan beseffen we dat als we die ene jongen vastzetten het voor hun veel moeilijker wordt. En dat werkt, we winnen met 11-5!

Volgende match van de dag was tegen Gentle 5. We zaten direct volledig in onze match en blijven er de hele match in, we winnen met 12-0!

De derde match van de dag is tegen Jetset. We maken een aantal persoonlijke foutjes en komen 1-3 achter. Geen probleem, even ademen en we gaan er weer voor. We maken minder individuele fouten en winnen met 7-6!

Nog 1 te winnen en we zijn zeker van onze plaats in de play-offs. Deze keer tegen Gentle 4, tegen hen hadden we de eerste speeldag ook al gespeeld en toen waren we redelijk gemakkelijk gewonnen. Maar we onderschatten hen niet. We beginnen goed en kunnen dit aanhouden de volledige match, we winnen met 9-5!

Op 24 maart spelen we samen met Freezzzbeezzz Hommel play-offs in Brugge, alle support is welkom!

FBZ bij wordt 4de in de eindstand.

Divisie 4 - FBZ vlinder, wesp & kever

FBZ Vlinder - Jetset white 6-8
FBZ Wesp - Red rebels 4-9
Jetset white - FBZ Kever 9-6
FBZ Vlinder - Red rebels 5-4
FBZ Wesp - FBZ Kever 6-5
FBZ Vlinder - FBZ Wesp 7-3
Red rebels - FBZ Kever 7-5
FBZ Wesp - Jetset white 9-3
FBZ Vlinder - FBZ Kever 8-2

FBZ Wesp

We speelden voor de derde keer in Brugge, dit keer in het KTA. De eerste match was tegen Kortrijk, waartegen we met 4-9 verloren. Het was een pittige match, maar tegen het einde vonden we elkaar al meer en konden we nog een paar mooie puntjes maken.

De tweede match was tegen Freezzzbeezzz Kever. We hadden gedacht dat het makkelijk ging zijn om te winnen, maar het was toch moeilijker dan gedacht. We wonnen uiteindelijk met 6-5, nipt dus.

De derde match was tegen Freezzzbeezzz Vlinder, het was niet de eerste keer tegen hen. We verloren met 3-7. We vonden elkaar meer en meer als team. Het was een hele mooie match en de beide ploegen hebben mooie puntjes gemaakt.

De laatste match was tegen Jetset. We waren al goed opgewarmd en voor we het wisten stonden we al voor met 7-0. Jetset heeft ook nog een paar puntjes gemaakt en uiteindelijk zijn we gewonnen met 9-3.

Het was een heel toffe dag en we zijn heel blij met het resultaat!

Babs VH

FBZ Kever

De eerste match waren we vooral in het begin zeer gewaagd aan elkaar, naarmate het einde begon Jetset beter dan Freezzzbeezzz Kevers te spelen. Jetset haalde een paar keren uit met een aantal mooie diepe passen die cruciaal waren voor hen. Freezzzbeezzz maakte wel op het einde nog punten en bleven doorzetten ondanks de tegenpunten.

De 2de match was heel spannend. Om de beurt maakten de teams een punt tot er op het eind een gelijkstand van 5-5 kwam. De Wespen konden het laatste punt nog binnen scoren! De teams waren aan elkaar gewaagd. 6-5

Kortrijk begon met een voorsprong maar de Kevers kwamen al snel met een inhaalpoging. Er was veel inzet vanuit beide teams. Één keer waren de teams het oneens over een punt maar dit is uiteindelijk opgelost. De Kortrijkers hebben verdiend gewonnen en mooie diepe passen gesmeten!

De kevers waren helemaal op en moesten nog tegen de uiteindelijke winnaars van deze divisie. De match was heel mooi gespeeld door de vlinders en zeer gecontroleerd en Fair!

Louis Saelens

Fbz Vlinder

De dag speelde zich af in de sporthal KTA in brugge. De eerste match speelden we tegen JetSet. Deze match verloren we met 6-8. We waren teleurgesteld, maar hadden wel goed gespeeld.

De volgende match die VLINDER speelde was tegen Kortrijk. Deze match was de spannendste van allemaal. We zijn uiteindelijk gewonnen, maar het was zeer nipt (5-4). We waren tevreden dat we tegen deze sterke ploeg met zone gewonnen hadden.

De volgende match was tegen FreezzBeezz WESP. We waren allemaal tevreden over het spelniveau deze match en vonden het allemaal heel leuk. We wonnen met 7-3.

De laatste match van de speeldag speelden we tegen FreezzBeezz KEVER. Deze ploeg was heel goed, ondanks dat er jongeren meededen die nog niet lang frisbee speelden. We waren onder de indruk, maar wonnen toch 8-2.

Het was een super leuke afsluiter van de speeldag. Iedereen heeft weer een leuke frisbeedag gehad! 

FBZ Vlinder eindigt 13de, FBZ Wesp 15de en FBZ Kever 22ste

Divisie 5 - FBZ vlieg

Diabolic U17 - FBZ Vlieg 4-3
FBZ Vlieg - Gentle 10 6-5
FBZ Vlieg - Gentle 8 6-3
Jetset black - FBZ Vlieg 2-5

FBZ vlieg eindigt 21ste

Verslag van Obe: we (Joren, Noor, Ella, Boris en Obe) zijn de dag begonnen om kwart voor acht aan de achterzijde van het station. Na 2 uur rijden kwamen we aan in Hasselt. We hadden wat stress vanwege de eerdere speeldagen, maar zijn met de eerste match goed begonnen ondanks dat we verloren. Het werd 3-4 tegen Diabolic Juniors U17.

Vervolgens speelden we tegen de eerste ploeg van Gentle (Gentle 10). Na een spannende en intensieve match wonnen we met 6-5.

Na deze overwinning werd de sfeer wat beter. We aten iets omdat er 2 matchen tussen de volgende match zaten. Na ons middageten begon de match tegen Gentle 8. We wonnen met 6-3. Ondanks onze goede moed vanwege de eerdere matchen hadden we wel wat stress om tegen Jetset te spelen omdat we de andere speeldagen steeds van hen verloren hadden. Ze hadden een mooie zone gezet en er was veel druk. Desondanks bleven we swingen en bleven we kalm. Onze stress bleek onterecht te zijn en we wonnen uiteindelijk met 5-2!

Dit ging alle verwachtingen te boven en we waren dus heel blij. Een mooie afsluiter. We vonden het de leukste speeldag tot nu toe, en waren opgelucht met het resultaat. Ondanks dat we maar met 5 spelers waren, bleven we ons best doen, en met resultaat!

Divisie 6 - FBZ mug

FBZ Mug - Ch'ti Disc 5-4
Thunderbirds - FBZ Mug 5-6
FBZ Mug - Gentle 9 4-6
FBZ Mug - Ch'ti Disc 2-11

FBZ mug eindigt 26ste

Info

Alle info over BUYIC U17 vind je op deze link

Alle resultaten vind je op deze link

De rangschikking vind je op deze link