EK indoor met wuf
Featured

EK indoor met wuf

04/02/2024 - Wuf. is 11e van Europa!

1 februari 2024 en ons avontuur naar Herning voor het EUICC kon eindelijk beginnen. Na een dagje rijden, komen we aan in onze airbnb en kunnen we ons nog even amuseren met een potje Basketbal.

Ons toernooi begint in een poule van 4 en de eerste match is tegen Uprising UK. Meteen een sterke tegenstander. We houden goed stand en kunnen zelf 10 punten scoren, maar we verliezen met 10-17. Onze tweede match was onze grootste hoop om niet onderaan de poule te eindigen. YRR uit München is een team die quasi even sterk is als ons. Het draait uit op een spannende match, maar we verliezen nipt met 11-13.

De laatste match tegen KFUM Örebrö belooft een klepper te worden. Zij winnen vlot hun 2 eerste poulematchen. Als bij wonder spelen we de match van ons leven en het gaat heel gelijk op. We komen 7-9 achter aan de rust, maar we laten onze hoofdjes niet hangen. Na de rust kunnen we onmiddellijk gelijk komen op 9-9 en de strijd is begonnen. Tot het einde blijven we stand houden en er volgt een universe op 16-16. We beginnen in defence en wat voor één. KFUM maakt een foutje en wij maken genadeloos af. 17-16 en we rennen het veld op alsof we kampioen geworden zijn. KFUM is later finalist en mag de zilveren medaille mee naar huis nemen. Dit hadden we niet verwacht.

Ondanks onze mooie overwinning, eindigen we laatste in de poule en spelen we voor plaats 9 tot 16.

Dag 2 volgt en we spelen onze eerste match tegen Ogre Moments uit Letland. We blijken het sterkere team te zijn en kunnen winnen met 16-12. YRR komt opnieuw op ons pad en we zijn gebrand op een terugmatch. We komen wat traag op gang en na 33 minuten staan we 6-12 achter. Uit handen geven zullen we niet doen en we komen terug. Op het einde kunnen we een cap +1 afdwingen door net op tijd 11-14 te scoren. Alle tijd nu. We blijven puntjes maken en komen dichter tot 13-14. Jammer genoeg, trekt YRR aan het langste eind met 13-15. Jammer, maar blijven strijden tot het einde, kunnen we wel. We supporteren nog voor Mooncup die jammer genoeg hun halve finale verliest en genieten nog even op de Cozy party at the venue.

De laatste dag willen we eindigen met een win en zo geschiedde. Aarhus Ultimate uit Denemarken is onze laatste tegenstander. We winnen vlot met 17-9. Afsluiten doen we op de 11e plaats. Van de 16 beste teams van Europa is dat zo slecht nog niet. Daarbij worden we 2e in de spirit en is ons Axelle 3e beste speelster van het toernooi.

We eindigen met een trots en dankbaar gevoel. Merci ook aan onze coach Corneel en aan Frank en Glenn voor de support!

Wuf out.

Silke N.

Alle informatie en resultaten vind je op deze link

Vrijdag eerste match: poulematch tegen Uprising UK

Vrijdag derde match: poulematch tegen KFUM Orebro

Zaterdag: kwartfinale plaats 9-16 tegen Ogre Moments

Zaterdag: halve finale plaats 9-12 tegen YRR

Zondag: finale voor plaats 11 tegen Aarhus Ultimate