BUYIC U17 dag 2

BUYIC U17 dag 2

14/01/2024 - BK indoor voor U17-teams

Tweede speeldag

Divisie 1 - FBZ hommel & FBZ bij

FBZ hommel - Gentle 2 5-6
Gentle 1 - FBZ bij 7-5
FBZ hommel - FBZ bij 7-6
Gentle 2 - FBZ bij 8-7
FBZ hommel - Gentle 1 8-6
FBZ bij - Jetset AJ Red 9-2
FBZ hommel - Jetset AJ Red 7-6

FBZ hommel

verslag volgt

FBZ bij

verslag volgt

Divisie 3 - FBZ vlinder & FBZ wesp

FBZ vlinder - Gentle 5 6-7
FBZ wesp - Soucoupes U17 1-10
FBZ vlinder - Soucoupes U17 5-10
FBZ wesp - Lil'Foxes 3-5
FBZ vlinder - FBZ wesp 9-5
FBZ wesp - Gentle 5 6-8
FBZ vlinder - Lil'Foxes 7-8

FBZ vlinder

Verslag volgt

FBZ wesp

Verslag volgt

Divisie 4 - FBZ vlieg

FBZ vlieg - Gentle 7 2-8
FBZ vlieg - New Kids Helgtre 2-7
Jetset AJ Black - FBZ vlieg 9-3
FBZ vlieg - Jetset AJ White 6-8

Verslag van coach David:
De lange winterstop was eindelijk voorbij de tweede speeldag stond voor de deur. We startten onze reis aan het station van Brugge en vertrokken rond 12 uur richting Leuven. Na 1u30 minuten rijden met af en toe een sneeuwbui kwamen we aan in het koude Leuven. Na een korte intensieve opwarming om de koude achter ons te laten begonnen we aan de eerste match tegen Gentle 7. Een beetje gespannen en vol goede moed begonnen we er aan. We begonnen met veel strijdlust maar maakten foutjes die Gentle allemaal afstrafte. We trokken uiteindelijk aan het kortste einde 2-8.

De tweede mach van de dag was tegen Helgtre. Vol strijdlust begonnen we aan deze match. Ook bij deze match maakten we nog iets teveel kleine foutjes die werden afgestraft. We verloren uiteindelijk met 2-7.

Na twee verloren matchen stonden we nu voor de derde match tegen Jetset Black met 100% geconcentreerd aan de start. We hadden echter moeite om door de strakke verdediging te geraken en een intensieve mach verloren we met 3-9.

De laatste mach van de dag was tegen Jetset White. We starten de match direct met een break. Daarna was het vechten voor ieder punt en ging de score bijna gelijk op. Nog 5 minuten te spelen en we stonden 5-7 achter. Na een diepe pas stonden we op 2 minuten van het einde op 6-7. Alles was nog mogelijk. Na een hevig gevochten punt waar we 2 keer juist de disc buiten de eindzone vingen trokken we toch aan het kortste einde. Eindscore 6-8.

Met deze indrukwekkende laatste mach konden we met een goed en voldaan gevoel onze reis terug zetten naar Brugge.

Divisie 5 - FBZ mug & FBZ kever

Gentle 8 - FBZ kever 4-6
Blackbirds U17 - FBZ kever 3-5
FBZ mug - Gentle 9 1-9
Red rebels - FBZ mug 10-2
Gentle 8 - FBZ mug 9-2
FBZ kever - Blackbirds U17 8-7
Gentle 9 - FBZ mug 7-3
FBZ kever - Red rebels 3-7

FBZ mug

verslag van coach Lander:

Vandaag de tweede dag van de Buyic. Vorige speeldag trokken we met het team naar Kortrijk, vandaag was Sporthal Bourgoyen in Gent de plaats waar we moesten zijn. We zaten samen met team Kever in een divisie dus met een bende van 15 spelers vertrokken we richting Gent.

Omdat we vandaag met 6 in een divisie zaten werden er 2 poules gemaakt, hierdoor was het eerst de beurt aan FBZ Kever. Doordat we ruim op voorhand op locatie waren konden we verschillende andere teams hierdoor al eens goed in het oog houden waar we later tegen gingen moeten spelen.

Tijd voor de eerste match tegen Gentle 9. Beide teams waren klaar om er een leuke match van te maken, in het begin ging de disc veel van het ene team naar het andere. Enkele defences, een aantal diepe passen die net niet toekwamen waardoor de eerste punten al meteen pittig waren. Gentle nam enkele brakes en geraakten meer en meer in hun spel. Wij waren nog wat zoekende in de juiste ruimtes vinden waardoor Gentle verder uitliep. De match eindigde op 1-9 voor Gent.

De tweede match tegen Kortijk. Ze begonnen in offence en namen al snel enkele breaks. We konden het hun telkens moeilijk maken in defence maar wijzelf geraakten niet helemaal op elkaar ingespeeld in offence waardoor ze verder uitliepen. Na even te resetten en wat nieuwe dingen uit te proberen konden we het ze op de laatste minuten toch nog lastig maken. Score van de match 2-10 voor Kortijk.

Derde match van de dag. Nu kwamen we het tweede team van Gent tegen, Gentle 8. Met de nieuw geleerde tips en tricks van vorige matchen probeerden we het Gent lastig te maken. We begonnen goed maar Gent liep toch meer en meer uit. Enkele mooie punten van beide kanten zorgden voor een leuke match die eindigde op 2-9 voor hen.

Laatste match van de dag, opnieuw tegen Gentle 9. We kenden hun spel al wat, en zelf waren we ook al beter ingespeeld dan op het begin van de dag waardoor Gent het moeilijker kreeg dan in de eerste match. Jammer genoeg konden ze toch stap voor stap uitlopen waardoor we de laatste match verloren met 3-7.

FBZ kever

verslag van coach Warre:

Voor de tweede speeldag moesten we opnieuw vroeg in Gent zijn, maar deze keer met twee teams van Brugge en veel supporters.

Onze eerste match was tegen Gentle 8, we wisten dat deze match lastig ging zijn omdat we vorige speeldag twee keer verloren zijn tegen tegen deze ploeg. Dit hield ons niet tegen en we slaagden erin om een paar breaks te maken en we wonnen met 6-4.

Onze tweede match was tegen de Blackbirds Starlings, we wisten niet goed wat we moesten verwachten, maar gingen er weer volledig voor. Sommige punten verliepen moeizaam, maar opnieuw wonnen we met 5-3.

We werden zo eerste van onze poule en gingen dus zeker naar de halve finale. In de halve finale kwamen we opnieuw uit tegen de Blackbirds. In het begin zaten we nog niet direct in de match en we kwamen al snel 1-4 achter. Na een beetje extra aanmoediging van de zijlijn kwamen we helemaal terug tot 7-5 door de sterke defence. De match was bijna gedaan, maar de Blackbirds maakten ook een comeback en het werd universe 7-7. We speelden rustig en wonnen 8-7, we waren nu zeker van een plek in de vierde divisie de volgende speeldag.

De finale speelden we tegen de sterke Red Rebels uit Kortrijk die we al de hele dag tegen iedereen zagen winnen. We kwamen uit tegen een lastige zone en tot 3-3 konden we er mooi doorspelen maar Kortrijk zette een tandje bij en we verloren met 3-7. We eindigen als tweede in de vijfde divisie en stijgen dus naar de vierde!

Info

Alle info over BUYIC U17 vind je op deze link

Alle resultaten vind je op deze link

De rangschikking vind je op deze link