ONE 5de op Martini Cup

ONE 5de op Martini Cup

10/12/2023 - Martini Cup in Leek, NLD

Als voorbereiding op de BUIC trokken we naar het gezellige industriepark in Leek, om de Martini Cup te spelen. Nadat nog twee nachtpiloten omstreeks 2u30 de sporthal binnenslopen was zelfs Corneel naar deze prachtige sporttempel afgezakt. Na een korte maar vooral zeer koude nacht in de sporthal konden we aan de poulematchen beginnen.

Als eerste namen we het op tegen een ploeg die onze wegen eerder dit seizoen al enkele keren kruiste. De nacht was zo koud dat we moeilijk opgewarmd raakten waardoor we enkele breaks tegen kregen. We slaagden er niet meer in om dit gat te dichten. De toekomstige finalisten gingen met de winst lopen, het werd 7-11.

Daarna namen we het op tegen een ander Nederlands topteam, GRUT. We vonden niet meteen antwoorden op hun diepe en hoge spel, het werd 8-12.

Hierna speelden we onze spannendste match van de dag! De spelers van WAF konden onze gemaakte breaks terugpakken waardoor we deze match eindigden op een niet eerder gezien plot. Vanwege de vreemde ‘buzzer beater’ regel waarin je na de buzzer slechts 3 passen meer mag gooien kwam Prootje aan de disc met slechts 1 pas over. Alle spelers groepeerden zich in de eindzone waar we erin slaagden de raket-upside van Prootje in Brugse handen te laten landen. De eerste win van het weekend was binnen! 9-8.

Ondertussen schud ik tijdens deze 4-uur lange terugrit de raketlanceerder even wakker op de achterbank, bij deze geef ik de schrijfpen door aan Raven Proot om dit avontuur verder in de geschiedenisboeken te krijgen. ~ Stan

Bedankt Stan! Laten we direct overgaan naar onze volgende game. We kwamen voor de Buffelende Bulldozers te staan. Een jong team dat niet te onderschatten viel. We waren na onze welverdiende middagpauze nog niet helemaal bekomen van onze krentenbollen en kwamen ferm achter te staan. Van een nulscore tegen drie gingen we naar 9-11. Met een laatste actie van de jonkies kwam de einstand op 10-11.

Focus op de volgende en laatste wedstrijd van de dag. Het waren de mannen van 210 (aka GouD). De ervaren rotten slaagden erin om ons als jonge veulens bij te benen. Hun kalmte leidde hen naar de overwinning, 9-10.

Na de laatste match trokken we naar de martinitoren in Groningen om een koffietje te nuttigen. We dwaalden door de in kerst versierde straten en kwamen op een ‘snack hoek’, ideaal om ons hongertje te stillen. Na ons uitstapje werden we verwelkomd door een subtiele Hollandse partij. Daarna maakten we ons klaar voor de volgende kille nacht in de sportzaal.

We voelden allen bij het zondagontbijt dat het een mooie dag kon worden, we moesten het enkel waarmaken. Nu de poulefase achter de rug was mochten we het in de kwartfinale opnemen tegen onze landgenoten, de Mooncatchers. Met kleine oogjes aan beide kanten startten we de wedstrijd. We slaagden erin om drie breaks op een rij te nemen en het stond 5-5. De Mooncatchers toonden ons daarna waarvoor ze kwamen. Het gaspedaal werd ingedrukt en de eindstand werd 6-10.

Nu ik deze passage heb afgerond is het tijd om onze derde passagier aan het woord te laten. Ik geef de schrijfpen door aan Lucca de MVB van het toernooi. ~ Raven

Na een nederlaag tegen Grut van gisteren wilde we extra ons best doen om de winst binnen te halen. Het vermoeide Grut hebben we na een lastige match met 11-9 in hun bed kunnen leggen.

Na deze winst speelde we voor de 5de plaats. Dit moesten we doen tegen het pickup team van Franknation. De match was nek aan nek tot 5-55. Dan konden we een paar breaks pakken. De mannen van Franknation gaven nog niet op en pakte nog een break of 2 terug op ons, maar uiteindelijk hebben we de match gewonnen met 9-7.

Na een mooi weekend met ups en downs werden we uiteindelijk 5de. Het was een mooie ervaring en we kunnen hier zeker nog eens terug komen, maar dan met een extra slaapzak ;). ~ Lucca