BUWIC dag 1

26/11/2023 - Indoorcompetitie vrouwen dag 1

Eerste speeldag

Divisie 1 - wuf.

Wuf - Blackbirds women 13-4
Wuf - Jetset OneLuv 11-8
Gentleladies - Wuf 9-11
Wuf - Mooncup 9-8

Ons indoorseizoen gaat in Gent van start tegen Blackbirds. We komen goed voor te staan met 10-0 en kunnen uiteindelijk winnen met 13-4. Luv is onze volgende tegenstander. Ook tegen hen komen we in het begin ruim voor. Zij maken meer foutjes dan ons. Een slimme time-out van hun kant, geeft Luv wat meer zelfvertrouwen en ze kunnen dichterbij komen. Wij kunnen alsnog winnen met 11-8.

Tegen Gentleladies houden we goed stand. Er is snel spel van beide kanten. Mede dankzij onze Loes, winnen we met 11-9.

Laatste match tegen Mooncup belooft spannend te worden. We beginnen gefocust aan de match en we komen snel 6-0 voor. Nog veel minuten te gaan dus de match is nog niet gespeeld. Dat is direct duidelijk als Moon aan hun comeback begint. Zoals voorspeld wordt het op het einde heel spannend. 8-8 en de tijd is om. Wij mogen in aanval beginnen, maar er wordt geturnd. Zij proberen het snel af te maken, maar ook zij slagen er niet direct in. Dankzij ons geduld en mooi rondspelen van onze speelsters, kunnen wij na - wat leek als eindeloze - minuten, scoren.

De eerste speeldag voor ons eindigt met 4 overwinningen. Het was een tof, respectvol en prachtig begin van de BUWIC!

Silke N

Divisie 3 - wave

Oufti-Feyes - Wave 3-6
Flywin - Wave 1-13
Gentle women - Wave 7-4
Wave - Xelles 8-4

We vertrokken vandaag in een Waaaave naar Namen. Vorig jaar eindigden we in divisie 3, dus daar mochten we dit jaar beginnen. En daar wilden we niet blijven! Na een kort ritje… van een kleine 2 uur waren we volledig readyfreddy.

We begonnen de dag tegen Oufti-Feyes. Het begin ging een beetje stroef, maar daarna BOEM! We wonnen met 6-3. Match 2, Flywin. We vertrokken als een speer en de speer was niet te stoppen. We wonnen met 13-1!

Daarna hadden we de moeilijkste match van de dag, Gentle Woman. Deze keer waren zij de speer en wonnen ze daardoor met 7-4. Gedreven zetten we de laatste match in. Ons vlot en snel tegen hun zone zorgde voor een 8-4 overwinning.

Met 3 gewonnen matchen mogen we volgende speeldag beginnen in divisie 2. Byebye zwaaizwaai!

Noola S

Info

Alle info over het BK indoor vind je op deze link

Alle resultaten vind je op deze link

De rangschikking vind je op deze link