BUYIC U17 - Dag 3

30/01/2022 - BUYIC U17

De derde en laatste speeldag van het BK indoor voor U17-teams

Divisie 1 - FBZ Gold

FBZ Gold - XL Pink 7-6
FBZ Gold - Gentle Elien 8-5
Gentle Nika - FBZ Gold 7-5
FBZ Gold - Gentle Bonnie 8-7

Gold wordt opnieuw 2de en blijft in 1ste divisie. Ze plaatsen zich voor de play-offs!

Verslagje van Myr C: Het was de derde speeldag op het toernooi maar jammer genoeg was Guillaume er niet door corona. De eerste match was leuk om te beginnen en spannend. Maar uiteindelijk zijn we tegen de ploeg van Gentle gewonnen met 7-6.

Dan hadden we een uurtje pauze en konden we weer fris op het veld om te gaan spelen tegen een andere ploeg van Gentle. Deze match was ook super leuk en we hebben die ook gewonnen met een score van 8-5. Vervolgens moesten we spelen tegen Gentle Nikka waar we de vorige keren waren tegen verloren. Met een score van 5-7 waren we jammer genoeg verloren maar we waren wel verbeterd in vergelijking met de vorige keren.

Nadeze match hadden we ongeveer een half uurtje pauze en waren we weer klaar voor de laatste match. Als we deze match wonnen dan stonden we op de tweede plaats van die dag. Uiteindelijk waren we gewonnen met een score van 8-7. We waren allemaal blij met onze plaats want we waren zeker voor een plaats in de play-offs!

Op het einde van de dag waren we moe maar toch ook blij met de plaats die we gehaald hebben. De volgende keer doen we het nog beter.

Divisie 2 - FBZ Black

FBZ Black - Skywalkers-Nuts 7-6
FBZ Black - New kids HELGTRE 6-1
Antwerp Ultimate U17 - FBZ Black 5-4
FBZ Black - Jetset Alpha Jet Red 3-10

Black wordt 3de en blijft in 2de divisie. Ze plaatsen zich ook voor de play-offs!

Verslagje van Lander M: speeldag 3 van de indoor competitie werd deze keer gespeeld in Antwerpen. Na een lange rit begonnen we aan de eerste match tegen Skywalkers-nuts. De match ging zeer gelijk op en eindigde in een 7-6 winst.

De tweede match was tegen Helgtre New Kids. We vonden meteen het ritme terug en kwamen snel 5-0 voor. Uiteindelijk wonnen we de match met 6-1. 2 op 2 en een goede start van de dag.

De volgende match was tegen Antwerp ultimate U17, we vonden niet meteen het goede ritme van de vorige matchen en kwamen al snel 2-0 achter. We vochten terug en na wat nog een spannende wedstrijd was verloren we nipt op universe met 4-5.

De laatste match was tegen Jet set. De eerste vier punten gingen zeer gelijk op maar toen nam Jet set met een aantal mooie punten op rij de voorsprong, die ze uiteindelijk niet meer afgaven. De laatste match eindigden we met een 3-10 verlies.

We eindigen de dag met een 3e plaats in onze divisie en zijn dus geplaatst voor de finale speeldag!!

Divisie 3 - FBZ Red & Yellow

FBZ Red - FBZ Yellow 9-3
FBZ Yellow - Ostend Youth Freeze 7-4
FBZ Red - Gentle Loewis 6-4
FBZ Yellow - Gentle Loewis 6-2
FBZ Red - Gentle Ilah 4-10
Gentle Ilah - FBZ Yellow 9-6
FBZ Red - Ostend Youth Freeze 10-5

Red wordt 2de en stijgt naar 2de divisie, Yellow wordt 3de en blijft in 2de divisie

FBZ Red:

Verslagje van Sien C en Marie F: onze laatste speeldag was in het KTA. We speelden vier matchen en ze waren allemaal heel leuk! Onze eerste match was tegen de andere ploeg van de freezzz beezzz. Die ging heel goed en we wonnen met 9-3.

Onze tweede match was tegen Gentle Loewis. We hadden een goeie verdediging en volgden elkaar heel goed op! Onze voorlaatste match was tegen het ander team van Gentle, Ilah. Het was heel spannend maar ze waren net iets sterker dan ons, ondanks onze mooie punten en we verloren met 4-10.

Onze laatste match was tegen OYF. We gooiden hier veel goeie diepe passen en volgden elkaar ook hier heel goed op en we wonnen ook onze laatste match.

We hebben bijgeleerd en vonden het een heel toffe dag! Als 2e in divisie 3 eindigen we deze competitie.

FBZ Yellow:

Verslagje van Sofie D: onze eerste match speelden we tegen ons eigen team en we moesten er nog een beetje inkomen dus we verloren. Daarna speelden we tegen Oostende, ze waren goed en speelden ver diep. Maar wij hadden een goeie verdediging en we wonnen. Dan een moeilijke match tegen Gentle, maar die wonnen we ook. En dan tegen de andere Gentle, die waren iets beter dan ons dus we verloren nipt. Het was een zeer toffe dag!

Divisie 4 - FBZ White

FBZ White - Lil´ Foxes 7-2
FBZ White - Gentle Franka 6-3
FBZ White - Jetset Alpha Jet Black 2-7
KUFC U17 - FBZ White 2-6

Verslagje van coach Noola S: Vandaag had ik de eer om mee te gaan met team white van de u17. Met veel zin vertrokken we van het station naar Spiere-Helkijn.

Een uur voor onze eerste match kwamen we toe, mooi op tijd dus. Onze eerste tegenstanders, Lil’ Foxes, hadden iets minder geluk. Zij hadden autopech gehad onderweg en waren een paar minuten te laat. Geen probleem, een paar minuten later begonnen we dus aan de match. We begonnen goed en konden direct een paar puntjes maken, maar de Lil’ Foxes bleven vechten. We hadden mooie lange passen en zo konden we de match winnen met 7-2.

Jammer genoeg zaten er 3 matchen tussen voor we de volgende match mochten spelen. Maar toen het zover was waren we er klaar voor. De tweede match was tegen een team van Gentle. We waren een beetje overmoedig en speelden redelijk nonchalant. Gelukkig begonnen we op het einde serieuzer te spelen en zo wonnen we met 6-3.

Oké, 2 matchen gewonnen, dat betekent dat we nu in de halve finale staan tegen Jetset Alpha Jet Black. Ik had duidelijk gezegd dat we niet mochten spelen zoals we de match tegen Gentle waren begonnen. Het eerste punt ging dat heel goed, vlot werd het punt gescoord. En dan werden we weer iets te overmoedig en begonnen weer een beetje nonchalant te spelen. We verloren met 2-7.

Laatste match van de dag was voor plaats 3 of 4. We waren erop gebrand om 3de te worden. De match was tegen KUFC u17. Een ploegje uit Kortrijk met veel meisjes! We hadden er zin in en met de nieuwe tactiek, een side-stack wonnen we vlot met 6-2!

Ik heb ervan genoten om dit ploegje te coachen! En ik hoop dat ook team White ervan genoten heeft!

Info

Alle info over BUYIC U17 vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier