BUYIC U14 - Dag 3

30/01/2022 - BUYIC U14

Derde en laatste speeldag van het BK indoor voor U14-teams

Divisie 1 - FBZ Gold

Gentle 2009 - FBZ Gold 6-8
Gentle Bas - FBZ Gold 9-3
Gentle Marta - FBZ Gold 6-8
FBZ Gold - Gentle Marie 10-2

Gold wordt 2de in 1ste divisie!

Verslagje volgt nog

Divisie 2 - FBZ White

FBZ White - Jetset U14 3-6
FBZ White - Gentle Roos 7-8
FBZ White - PiXL 8-4
FBZ White - Gentle Noor 6-7

Verslagje en foto volgen nog

Divisie 4 - FBZ Black

FBZ Black - Rising Moon 4-5
FBZ Black - Soucoupes V14 7-6
GntlRsi - FBZ Black 6-4
FBZ Black - Red NUTs Junior 2-9

Verslagje van coach Annemie: we vertrokken met vier meisjes en twee jongens vol enthousiasme en veel zin naar Gent voor de derde speeldag van de competitie.


De eerste wedstrijd was tegen Rising Moon. Het was duidelijk vanaf het begin dat dit een goede ploeg was. Ze hadden mooie flows in hun aanval. Desalniettemin ging het gelijk op. Wij zaten er een paar keer mooi tussen. De meisjes speelden op een bepaald moment het langste punt van de dag nl. ongeveer 10 (!) minuten. Er werd keihard gevochten voor elk punt. Door een niet goed geïnformeerde coach (ikzelf dus) dachten we dat de tijd om was na 20 minuten en we hadden gewonnen!!! Euforie alom. Al snel werd duidelijk dat een wedstrijd 25 minuten duurde. Niet zo gemakkelijk om opnieuw volop in de wedstrijd te zitten. Moon scoorde twee keer snel na elkaar en won alsnog deze eerste match met 4-5.

De tweede match was alweer tegen een sterk team met de mooie naam Soucoupes u14. We startten wat moeizaam. We maakten wat afwerkingsfoutjes en kwamen 1-5 achter. Maar na de vorige wedstrijd waren we erop gebrand om te winnen. En dat deden we met mooie cuts, goede catches en mooi samenspel! We wonnen met 7-6. Joepie!

Derde match tegen Gentle. We kwamen al snel 3-0 voor maar verloren onze focus wat. Gentle had wat geluk met soms wat nonchalante passes die ze telkens opnieuw vingen. We konden het tij niet meer keren en verloren met 4-6.

De laatste wedstrijd van de dag was tegen het meest vlot spelende team van de dag, Red Nuts Junior. We vochten hard, lieten ons niet kennen maar ze bleken net iets minder foutjes te maken. 2-9 eindscore.

Wat een ontzettend fijne dag met een ontzettend leuk team! Fijn hoe iedereen elkaar ondersteunde.

Dank aan Renée voor het top-handlen, dank aan Juliette voor de goeie cuts, dank aan Hélène voor de prachtige fore-hand, dank aan Hannah voor de mooie hoge catches, dank aan Tiemen voor de top-defence en dank aan Tieben voor de mooie verre passes! Ik ben super trots op elk van jullie!  

Divisie 6 - FBZ Red

FBZ Red - Soucoupes U14 1-9
Les pingouins volants U14 - FBZ Red 3-4
Red Red NUTs - FBZ Red 4-5
Firebirds yellow - FBZ Red 11-1
FBZ Red - Les pingouins volants U14 4-5

Verslagje van coach Frank: Nadat team red de vorige speeldag helaas forfait had moeten geven vertrokken we vandaag met 6 spelers (Marie, Diene, Marthe, Stella, Stiene en Vic) naar Waarschoot. Een ploeg vol girlpower, die in toom gehouden werd door Vic.

De eerste match was tegen Soucoupes U14. Een meer ervaren ploeg die een mooi verzorgd spel speelde, zij speelden dan uiteindelijk ook de finale van de dag. We kwamen 7-0 achter, maar het lukte ons gelukkig toch om nog een puntje te scoren. We waren dolblij, het leek wel alsof we de match gewonnen hadden. Uiteindelijk 9-1 verloren.

De volgende match tegen Flying Pingouins Volante U14. Een ploeg met allemaal grote jongens, maar onze verdediging was heel moeilijk voor hen waardoor we 4-1 voor kwamen. Zij zetten een tandje bij en het werd 4-4. Vic en de meisjes gaven niet op, bleven heel hard vechten en scoorden het laatste punt! Onze eerste match die werd gewonnen dit kampioenschap. Tot in Brugge hebben ze ons gejuich gehoord. In de spirit cirkel achteraf vond de tegenstander dit niet zo respectvol...

Direct na deze wedstrijd moesten we tegen Red Red Nuts. We hadden de goede flow te pakken en stoomden meteen door naar onze 2e winst partij 5-4. De blijdschap was er niet minder om. Nu moesten we de halve finale van de speeldag spelen tegen de thuisploeg Firebirds yellow. Dit was een heel goede ploeg die zeer goed kon gooien en vangen, vreemd eigenlijk dat zij in 6e divisie zaten. De grote jongens gooiden over onze hoofden en we konden er niet veel tegen doen en verloren met 11-1. Achteraf kregen we mooie commentaren van de spelers: we hebben nooit opgegeven, ze hadden heel veel moeite met onze verdediging, we speelden heel fair. Dit was leuk om te horen.

Laatste match weer tegen de Flying Pingouins Volante U14. We begonnen goed en kwamen weer 3-1 voor. We speelden heel lange punten, de tijd was over en wij stonden 4-3 voor. Na een heel mooie aanval, een zeer snelle flow waarbij alle spelers aan de schijf kwamen vertrok de frisbee naar de eindzone waar 2 van onze spelers vrijstonden. Helaas konden wij het punt net niet maken. De volgende aanval scoorden zij wel, universe punt. Wij in de aanval maar speelden de frisbee kwijt. De pinguins maakten daarna vlot het punt waardoor zij de wedstrijd wonnen met 5-4. Jammer.

Het was een zeer geslaagde speeldag. Ik heb het team echt zien groeien doorheen de dag. Het enthousiasme, het plezier op de gezichtjes was een genot om te zien. Ze hebben nooit opgegeven, ze bleven rennen totdat ze erbij neer vielen, soms een keer naar de verkeerde eindzone 😏. Iedereen heeft het beste van zich gegeven en echt goed gespeeld. Ik kan enkel zeggen dat ik een heel trotse coach was en ben.
Bedankt aan de ouders die konden rijden en de ploeg aangemoedigd hebben!

Info

Alle info over BUYIC U14 vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier