BUIC Dag 2

05/12/2021 - BUIC

Tweede speeldag van het BK indoor voor open teams. We hebben 4 teams in competitie

Nationale divisie 1 - Freezzz Beezzz 1

Diabolic Heaven 1 - Freezzz Beezzz 1 4-13
Freezzz Beezzz 1 - Oufti-Tchanchès 9-12
Freezzz Beezzz 1 - Eulchtimate 1 11-6
Mooncatchers 1 - Freezzz Beezzz 1 10-9

FBZ1 wordt 2de in de poule en blijft in 1ste divisie

Verslag van Sebastiaan W: na de luxe om thuis te spelen op speeldag 1 maakten we vandaag de verre verplaatsing naar Hasselt. Op speeldag 1 tekenden 12 spelers present, nu zorgden ziekte en schoolverplichtingen er voor dat we de klus met 8 spelers moesten klaren.
Ons doel was met volle focus aan de dag beginnen. Bijgevolg arriveerden we meer dan een uur voor de eerste match in Hasselt. Van motivatie gesproken!

Na een goede opwarming startte de eerste match tegen de thuisploeg, Diabolic Heaven. Hoewel we maar met 8 waren, en dus wisten dat het een zware dag zou worden voor de beentjes, begonnen we met volle overtuiging. Na enkele punten pakten we een break, nadien was de trein vertrokken. Onze offence was zo goed als foutloos; onze druk in defence zorgde er voor dat zij teveel foutjes maakten. De spirit zat goed, de match eindigde met 13-4 winst.

Na een korte rustpauze volgde de wedstrijd tegen Ouftimate (Luik), een team met redelijk wat lengte. We mistten onze start en stonden al snel enkele breaks achter. Met hun hammers en blades wisten ze goed de breakside te benutten ook tegen hun zone-defence vonden we niet onmiddellijk oplossingen. We bleven rustig en kwamen uiteindelijk terug tot 7-7. Uiteindelijk speelden de Luikenaars met meer overtuiging wat resulteerde in een 9-12 nederlaag.

De teleurstelling van match 2 wilden we doorspoelen met een goede prestatie tegen Eul’chtimate (Rijsel). Initieel ging het gelijk op maar dankzij een solide offence en een defence die voldoende druk kon genereren liepen we gestaag uit. Zonder echt te overtuigen sleepten we toch een 11-6 overwinning uit de brand. Velen van ons begonnen de vermoeidheid in de benen al stevig te voelen.

Als wij al zware benen hadden wat moest het gevoel dan zijn bij onze laatste tegenstander van de dag. Mooncatchers werkte deze speeldag af met 5 spelers. Op papier waren wij dus het fittere team. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Wij hadden moeite met hun zone maar maakten toch onze puntjes. Zij maakten het onze verdedigers knap lastig met accurate hammers in de breakside. 10 minuten voor het einde dwongen we hen tot enkele fouten die we perfect afstraften, zo kwamen we 2 breaks voor. Naarmate de vermoeidheid toenam werd het een strijd van stervende zwanen. Onze offence had het lastig om korte punten te maken wat resulteerde in enkele unforced errors. Mooncatchers maakte een paar zeer knappe punten, wij maakten ons wat druk, het momentum leek wat te keren. Uiteindelijk verloren we op universe met 10-9.

Ondanks de 2de nederlaag van de dag eindigden we 2de in de groep. Een ietwat teleurstellende maar eveneens leerrijke dag. We nemen wat lessen mee naar de toekomst en zijn op de goede weg om een mooie seeding te bekomen voor de play-offs!

Nationale divisie 2 - Freezzz Beezzz Masters

FBZ Masters - Flywin reborn 8-6
FBZ Masters - Open de l'amour 9-6
FBZ Masters - Skywalkers 1 13-5
FBZ Masters - tabasco 13-6

De masters winnen de poule en stijgen terug naar 1ste divisie

Verslag van Dries DM: we mochten aantreden in ons eigen KTA. Al moesten de lijnen wel wat aangepast worden omwille van de veiligheid.

Vandaag op de menu: een ploeg uit Namur, 2 x Brussel en enkele Gentle spelers vermomd als Tabasco.

Beginnen deden we tegen flywin. Ik mocht meteen ondervinden dat de zaal anders was en liep prompt met de frisbee over de zijlijn! Geen erg, we wisten alsnog het eerste punt te pakken. Helaas ook meteen het eerste en laatste wapenfeit voor Glenn. Hij voelde al iets sluimeren in de kuit, het was meteen over en out.

Jan was vooruitziend geweest en had ook z'n 2de zoon opgetrommeld om ons te helpen. We konden de speeldag dus aanvatten met onze twin Towers! En geestig dat da is. Al bleek dat de Franstalige ploegen kiezen voor een zone defense. Er zat veel risico op de lange passen, dus werden ook wij gedwongen om met korte passen door het middenveld de zigzaggen. Door de zone stonden er telkens spelers vrij, we moesten ze gewoon rustig uitkiezen en ons punt maken. Het moet gezegd we vonden elkaar een pak beter dan de eerste speeldag. De frisbee ging goed rond en we wisten een kloof te maken op het scorebord. Bij een 8-6 score gaf de iPad (first generation) het eindsignaal!

De 2de match was tegen de uilen uit Brussel. Een stevig matchke, achteraf bleek deze zelf te stevig voor onze tegenstanders. Opnieuw een zone verdediging. We namen het spel in handen en zij maakten zelf de foutjes. Eindscore 9-6.

We hadden onze 2 sterkste tegenstanders verslaan. On to the next. Skywalkers! Een ploeg die al diep was moeten gaan in de vorige wedstrijden en halverwege de wedstrijd niet meer mee kon met ons inmiddels uitstekende spel. Steeds vaker raakte iedereen op het veld de frisbee en Jasper en Harm verdeelden mooi de puntjes in de eindzone. 13-5!

3 op 3, de laatste wedstrijd tegen Tabasco (Morli, Ella, Ine, Charlotte, Lisa,...) was voor ons eigenlijk niet meer nodig. Tabasco speelde een indoor spelletje gebaseerd op outdoor, en misten heel wat lengte. Jan haalde zijn blades boven en voorzag zijn zonen van enkele prima passen. Het werd een speeltuin, en we sneden door hun verdediging. 2 ploegen met een verschillend indoor DNA zoveel was duidelijk. 13-6. Maar wel een plezante afsluiter van een leuke dag ultimate.

Baf! Terug naar 1ste divisie. Er is geen plek voor de masters in deze competitie, die zweeft ergens tussen divisie 2 en divisie 1. Merci aan Lars, en Raven om ons te vervoegen en aan Harm voor het depanneren. Merci aan de masters voor een briljant samenspel.

The masters are in it, to win it! #obeyyourmasterz

Regionale divisie west 1 - Freezzz Beezzz 2 & Freezzz Beezzz 3

Freezzz Beezzz 2 - Disco Duro legacy 13-9
Disco Duro legacy - Freezzz Beezzz 3 11-2
Freezzz Beezzz 2 - Flying Spartans 1 12-7
Eulchtimate 2 - Freezzz Beezzz 3 5-8
Freezzz Beezzz 2 - Eulchtimate 2 11-2
Flying Spartans 1 - Freezzz Beezzz 3 7-5
Freezzz Beezzz 2 - Freezzz Beezzz 3 13-4

FBZ2 wordt 1ste in de poule en blijft in 1ste divisie, FBZ3 wordt 5de en zakt terug naar 2de divisie

FBZ2:

Verslagje van Tijs C: eerste match spelen we tegen Disco Duro. We beginnen strak en staan snel 7-1 voor, maar DD veranderd hun defence waardoor we meer weerstand krijgen. Ze komen een stuk terug, maar niet genoeg. Winst met 13-9.

Daarna zijn de mannen en dame uit Kortrijk aan de beurt. Een match met een hoge intensiteit, we hadden niet door dat we voor stonden en we maken er een mooie winst van: 12-7.

Daarna zijn de heren van Eulchtimate aan de beurt, ook zij hadden een dame als versterking. We kunnen mooi ons spel spelen en eindigen met een mooie winst van 11-2.

Onze laatste match tegen FBZ3 we hadden hen zien spelen tegen KUFC en daar haalden ze nipt geen universe! Veel jeugdig talent, maar vooral een toffe match die we terug met winst kunnen afsluiten op een 13-5.

We worden terug eerste in onze divisie, hoezee!

FBZ3:

Verslagje van Adriaan K: drie weken na de finale van de eerste speeldag, mochten we opnieuw kampen voor een plek in de ranking. Deze keer van de Regionale Divisie West 1. Onze eerste uitdaging was de ploegsamenstelling. Door omstandigheden konden heel wat spelers er helaas niet bij zijn. Gelukkig kwamen Warre en Linus ons uit de nood helpen. Super bedankt!

Met slechts zes spelers was het eerst wat zoeken hoe we het best samen speelden. Disco Duro Legacy profiteerde hiervan en paste voortdurend een zone verdediging op ons toe. Korte, snelle passen en met geduld ons een weg werken naar de zone was de oplossing. Maar niet voldoende om op te boksen tegen deze ploeg van potige kerels.

Maar onze les in korte, snelle passen bracht op. Want hiermee slaagden we erin om aardig wat te scoren tegen de vinnige en energieke ploeg uit Rijsel, Eulchtimate. Met 8-5 als eindscore waren we klaar voor de volgende uitdaging: onze vrienden uit Kortrijk waarvan we vorige speeldag de finale verloren.

De Flying Spartans 1 begonnen hun laatste wedstrijd van de speeldag toch met enige schrik. Want verlies betekende voor hen degradatie. En het feit dat zij verloren waren van de ploeg die wij net verslaan hadden, zorgde voor nog wat extra spanning. Het ging behoorlijk gelijk op, al moesten ze hiervoor (soms slinkse) truken bovenhalen om ons voor te blijven. Met 5-6 op de teller in hun voordeel begon het slotspel. Uiteindelijk maakten ze gebruik van de verwarring bij een stall out om heel vlug een diepe pas te gooien en zo de eindstand vast te spijkeren op 5-7.

We konden de dag niet mooier afsluiten dan met een wedstrijd tegen met onze copains van Freezzz Beezzz 2. Wat we op voorhand al hadden verwacht werd werkelijkheid: we moesten het onderspit delven, maar we hebben ons allemaal geamuseerd.

Helaas zetten we hiermee een stapje terug naar tweede divisie, maar ongetwijfeld zullen we ons daar de volgende speeldag met veel plezier kunnen smijten. Trots op de prestaties van het team!

Info

Alle info over BUIC vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier