BUYIC U17 - Dag 2

21/11/2021 - BUYIC U17

De tweede speeldag van het BK indoor voor U17-teams

Divisie 1 - FBZ Gold & Black

FBZ Gold - FBZ Black 12-1
FBZ Black - Gentle Bonnie 2-11
FBZ Gold - Jetset Alpha Jet Red 8-3
FBZ Black - Jetset Alpha Jet Red 4-5
FBZ Gold - Gentle Nika 2-8
Gentle Nika - FBZ Black 11-2
FBZ Gold - Gentle Bonnie 8-5

Gold wordt opnieuw 2de en blijft in 1ste divisie, Black wordt 5de en zakt naar 2de

FBZ Gold:

Verslagje van Guillaume VM: dit was de tweede speeldag voor onze ploeg in de eerste divisie. We hadden allemaal veel zin en de eerste match wonnen we ook tegen de andere ploeg van de freezzz beezzz met 12-1! Jammer genoeg moesten we afscheid nemen van Elmo die zijn teen voor de tweede keer gebroken had, dus waren we nu nog maar met 7.
Onze tweede match tegen Jetset hebben we ook gewonnen met 7-3. Tussen elke match hadden we een uur vrij dus konden we voldoende uitrusten om weer fris aan de volgende match te beginnen. De derde match was tegen Gentle Nikka. Daar hebben we jammer genoeg 2-8 tegen verloren, maar we hadden nog een match om toch nog de tweede plaats te bemachtigen. Het was in het begin van de match zeer moeilijk en op een gegeven moment was het 4-4. Toen namen we de break en vanaf dat moment bleven we scoren tot het einde. Uiteindelijk werd de stand 8-5. We zijn allemaal zeer blij met de tweede plaats van de dag en zullen zeker de volgende keer alle tips meenemen en proberen tegen Gentle te winnen!
Hopelijk herstelt Elmo snel om terug in het team te kunnen meespelen!

FBZ Black:

Verslagje volgt

Divisie 2 - FBZ Red

FBZ Red - Gentle Elien 4-10
FBZ Red - Skywalkers-Nuts 2-5
FBZ Red - XL Pink 3-9
FBZ Red - Gentle Ilah 5-6

Red wordt 5de en zakt naar 3de divisie

Verslagje van Fien N: We begonnen de dag in het vertrouwde KTA, dit keer in de 2e divisie. In de eerste match tegen Gentle (team Eline) werden we meteen wakker geschud! Ze waren iets sterker en wonnen met 4-10. Voor de 2e match kwamen we uit tegen Skywalkers. We werden verrast door hun zone en konden moeilijk scoren. Uiteindelijk kwamen we toch in het spel, maar helaas iets te laat. We verloren met 2-5.

De 3e match was tegen het al gekende XL en we wisten meteen dat het pittig zou worden. Ons mooie samenspel zorgde ervoor dat we stukken beter speelden dan de vorige speeldag. Helaas verloren we toch met 3-9, een score die niet reflecteert hoe goed we hier gespeeld hebben! De afsluiter van de dag was tegen de andere ploeg van Gentle. Het was een hele spannende match en we kwamen direct een aantal punten voor. Stilaan kwam Gentle terug en werd het heel spannend. We verloren deze leuke wedstrijd helaas op universe met 6-5.

We leerden heel veel deze speeldag en geven volgende keer alles in 3e divisie!

Divisie 3 - FBZ Yellow & White

FBZ Yellow - Gentle Loewis 5-6
FBZ White - Jetset Alpha Jet Black 3-5
New kids Helgtre - FBZ Yellow 6-3
Antwerp Ultimate U17 - FBZ White 8-4
FBZ Yellow - Jetset Alpha Jet Black 4-3
Gentle Loewis - FBZ White 7-4
New kids Helgtre - FBZ Yellow 7-4
Jetset Alpha Jet Black - FBZ White 4-6
FBZ Yellow - Gentle Loewis 5-6

Yellow wordt 4de en blijft in 3de divisie, White wordt 5de en zakt naar 4de divisie

FBZ Yellow:

Verslagje van Theo T: We kwamen na een lange rit van twee uur aan in Hasselt. Een uur op voorhand aanwezig dus genoeg tijd om ons fysiek en mentaal voor te bereiden. Voor de middag stonden twee poulewedstrijden op ons te wachten. De eerste wedstrijd was tegen Gentle, die verloren we nipt met 5-6, het was razend spannend. Tweede match was tegen Helgtre en na enkele foulcalls was het ritme uit de match en verloren we uiteindelijk met 3-6, jammer.

Na de middag speelden we voor de kwartfinale tegen Jetset en de eerste overwinning was een feit 4-3, klaar voor de halve finale tegen Helgtre! Die verloren we jammer genoeg met 4-7. Daarna speelden we voor de derde plaats tegen Gentle. De wedstrijd herhaalde zich, zo ook de score 5-6. We zijn blij met een mooie vierde plaats! Volgende keer weer in divisie drie. Tot dan!

FBZ White:

Verslagje van Zita K: In het begin hebben we wel goed gespeeld maar we waren een beetje gestressd. Maar naar het eind toe ging het heel goed. Als we bij de eindzone waren, dan waren we te chaotisch en daardoor ging het mis. Voor de rest maakten we goeie cuts en liepen we goed vrij. De verdediging was ook redelijk goed. Het waren heel leuke machen.

Info

Alle info over BUYIC U17 vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier