FBZ U20 Vice-indoorkampioen

FBZ U20 Vice-indoorkampioen

15/02/2020 - Zaterdagochtend streken we uitgerust neer in het KTA voor het Belgisch indoorkampioenschap U20.

We waren immers speciaal niet meer uitgeweest na de nieuwjaarsreceptie. Het schema was ons gunstig en we begonnen tegen de mindere ploeg van Gentle, Gentle Zwart. Een ploeg met potentieel, maar met slechts zes spelers. Dat fysiek voordeel resulteerde in een mooie 13-3 overwinning.

Uit het verre Limburg kwamen de jongens, en één meisje, van Helgtre. De sympathieke bende streed voor wat ze waard waren en dwong ons tot domme foutjes. Ze moesten het echter afleggen op het aantal spelers en jaren ervaring. Eindscore: 12-2.

De derde match ging beslissen over poulewinst. We waren ons bewust van de sterkte van het sterrenensemble van Gentle Groen, maar gingen er toch vol tegenaan. Nagelbijtend keken de supporters toe hoe de scorebordjes telkens weer van één punt verschil naar gelijk veranderden. Tot universe! Al het voorbije entertainment ten spijt was dat punt snel gedaan en in het voordeel van de Gentenaren. 8-9.

Een halve finale tegen Pipistrelles dan maar. Menig bijtje zat al met z'n hoofd bij de finale en we lieten de Franstaligen zowaar uitlopen. Net op tijd kwamen de focus en klasse terug en we hielden stand tot een 11-4 winst.

De grote finale werd een heruitgave van de laatste poulematch; FBZ-Gentle Groen. Gebrand op revanche en wetende dat we het vermogen hadden hen te verslaan, begonnen we eraan. Voor de ogen van de 'Yellow and Black Army' gaven we de eerste puntjes weg. Er moesten spelers boven zichzelf uitstijgen en dat deden onder meer Samuel en Arne letterlijk én figuurlijk. Time-out bij een 7-7 gelijkstand. Helaas hadden de Gentse jonkies een beetje meer 'clutch'. Het werd uiteindelijk nog 7-9 en Gentle mag zich een jaar lang Belgisch U20 indoor kampioen noemen.

We bedanken Jord (en ook een beetje Tom) voor de coaching en de club voor de traktatie!

(c) Robbe W 

Integrale video van de finale: