BUIC Dag 3

02/02/2020 - Indoorcompetitie speeldag 3

Freezzz Beezzz 1

Vandaag speelden we in Leest met een team van zeven sterk. Onze eerste match tegen Eulchtimate was niet om over naar huis te schrijven. We kwamen al snel enkele punten achter en kwamen niet ons spel. In de 2e helft van de wedstrijd staken we allen een stevige tand bij in defense. Zo werd de wedstrijd beslist op universe en trokken wij aan het langste eind, eindstand 10-9.

Onze tweede wedstrijd was tegen Flywin, ook hier verliep alles wat stroef maar hadden we toch de hele wedstrijd een voorsprong. Op het einde kwam Flywin nog sterk opzetten waardoor zij een universe afdwongen. Onze spelers op de lijn begonnen in offense en maakten het olympisch kalm af, eindstand 11-10.

Onze derde wedstrijd was tegen het thuisspelende team, Freespect. Ondanks dat zij het publiek achter zich hadden, waren wij toch iets sterker. We hadden ons oude spel teruggevonden en wonnen na een intense match met 10-7.

Onze laatste wedstrijd bracht ons de zwaarste tegenstander van de dag, Helchteren. Dit was de match om eerste of tweede seed te behalen in de play-offs. We wisten wat we konden verwachten en waren helemaal klaar. Zeer intense match van beide teams maar door enkele persoonlijke foutjes van hen, kwamen wij enkele punten voor. Deze voorsprong gaven wij niet meer uit handen.

Zo behaalt FBZ ONE de play-offs met een eerste seed!

(c) Harry S

Freezzz Beezzz Masters

Vorig jaar deed Frank het voorstel om mee te doen met de indoorcompetitie. Prima idee en er werd dan ook gretig op ingetekend. We wonnen alle 12 matchen en stegen telkens een divisie hoger.

Dit jaar startten we opnieuw maar merkten we al snel dat we met Glenn, Dries en Eddy niet echt konden spreken over een voltallige ploeg.

De masters moesten noodgedwongen naar oplossingen zoeken, deze vonden we bij freezzbeezz ONE. De rest van het seizoen zouden we als pick up team moeten doorstaan. Maar wat bleek, dat pickup statuut leek ons zeer goed te liggen, met de nieuwe versterking zetten we ook een overwinning in de 3de divisie en vervolgens ook de 2de divisie op ons palmares.

Waar ligt dan in godsnaam het plafond voor dit ploegje?

Met die gedachtengang vertrok ik zondagochtend naar de Tolhuislaan waar we ons op het hoogste niveau zouden meten. Dit met enkele klinkende namen op het menu, Jetset open, Gentle open en Skywalkers. Maar ook onze ploeg mocht er staan, Frank kon ons opnieuw versterken, FBZ ONE leende zijn defense line opnieuw aan ons uit, en ook Jasper was snel overtuigd om na het Luikse ook het Gentse luchtruim op te zoeken.

Eerste match om 9u30 tegen Gentle open. Ze warmden op in bloot boven lijf en het enthousiasme spatte er van af. Waar wij opnieuw even moesten kennismaken wie er vandaag allemaal in de ploeg zouden meedraaien. Het beloofde pittiger te worden dan ooit te voren. Waar onze offence line ons op dit niveau had gekregen is het de defence die je in 1ste houdt.

We startten in offence, maken mooi ons puntje, Gent gaat in de fout, en nog eens, en daarna nog eens. Onze o-line hield mooi stand en we zetten Gentle in eigen huis tegen alle verwachtingen in op een 2-6 achterstand. Time out Gent. Bij ons enkel lachende gezichten. Wat we probeerden lukte. Jasper domineerde het luchtruim, Frank en Dries hielden hun lijn. En de jongere bende van ONE toonden aan de zijde van Glenn hoe je een middenveld controleert.

Het Gentse tandje bij kwam er wel, ze hadden zo veel weggegeven dat ze nu wel moesten. Het lukte hen aardig en het werd verdorie spannend. Maar de tijd tikte weg in ons voordeel, scoren is winnen mompelde Glenn plots tegen me op de zijlijn, en even later maakte de basketbalbuzzer een einde aan de match. We hadden het geflikt 9-8 eindstand tegen Gentle. De glimlach was aanwezig en deze van oor tot oor. Deze dag, dit seizoen kon niet meer stuk, opnieuw een Gentse scalp om aan de verzameling toe te voegen.

Jetset was minder onder de indruk, wij kenden hun niet en zij ons niet. Dodelijk efficiënt en aan een razend tempo maakte ze steevast hun puntje. Ze hadden duidelijk enkel types mee die gemaakt waren voor het indoor spelletje. Het werd duidelijk dat je in 1ste divisie moet kunnen terugvallen op automatismen. Iets wat je met een pick up bezetting nooit in die mate kan bezitten. We maakten onze foutjes en gaven de match in de 2de helft uit handen. Ergste van al was dat Merlijn over zijn enkel ging en moest afhaken.

Onze laatste match was tegen Skywalkers, ze waren maar met 5 afgezakt, maar we hadden ze zowel Gent als Leuven zien aan de kant schuiven. Een ongelofelijk straffe prestatie van die mannen. Jasper stelde voor om hun snelle en lange pas te blokkeren door straight-up te gaan verdedigen.

Meteen wierp dit zijn vruchten af, de splijtpassen vielen compleet weg en je zag hoe ze moesten zoeken. De punten werden voor hen langer en ze hadden geen tijd om te recupereren.

De Masterzzz roken bloed, onze foutenlast van de vorige match hadden we kunnen afwerpen en we waren baas over het middenveld. Wij konden hoger schakelen waar skywalkers moesten passen. En onder andere Bent en Arne liepen hen helemaal te pletter richting eindzone. Ook Eddy die net was toegekomen wierp zich volledig in de strijd! Een laatste redmiddel was voor hen een zone verdediging, maar Frank genoot van hun gaten, met enkele mooie break passen was het snel einde verhaal.

We speelden wellicht onze beste match van het seizoen, en wonnen met 11-7. Daarna nog een nagelbijtertje want de match van Gentle tegen Jetset besliste wie er groepswinnaar zou worden. Jetset moest winnen maar Gentle won op universe. Blij, groepswinst was een feit!

Opnieuw dus wel gezocht maar geen plafond gevonden. Onderweg naar huis werd er nog druk weg en weer gestuurd in de chat en begon er plots toch hoop te leven dat zelfs de play offs tot de mogelijkheden behoorden.

Onzin was mijn eerste gedacht. Tot ook in de andere 1ste divisie de punten binnenliepen. En Glenn het na wat rekenwerk uitriep van blijdschap. De masters gaan naar de playoffs!

Dank aan alle spelers voor de prachtige dag, de mooie resultaten en het fenomenale niveau dat we in vreemde omstandigheden toch bereikt hebben.

(c) Dries DM

Freezzz Beezzz 2

Deze middag kwam freezzzbeezz 2 voor de derde BUIC op een rij opnieuw samen in ons eigen KTA. Door blessure- en examenleed waren we slechts met zeven fitte spelers. Maar we waren er wel alle zeven op gebrand alles te geven. En dat merkte je van bij de start van de eerste wedstrijd.

We komen 4-0 voor tegen een jonge ploeg uit rochefort en geven de voorsprong niet meer uit handen, hoewel we wel voor elk punt moeten blijven vechten wordt het 10-2 .

De tweede match spelen we tegen de karolingers van Knokke. Zij zijn slechts met vijf afgereisd en kregen het dan ook snel lastig tegen ons snelle spel en wij konden hun diepe spel snel neutraliseren en wonnen ook deze match met 13-1.

Daarna kwam een gekende ploeg voor ons. Woensdag wonnen zij nog nipt outdoor tegen een paar van ons, maar vandaag trokken wij nipt aan het langste eind. Na een gelijk opgaande match werd het 6-5.

Na 11 matchen verspreid over 3 dagen geraakt ons samengestelde ploegje, met spelers van FBZ MIX en TWO, goed op elkaar ingespeeld. De zone van Skywalkers 2 maakt de laatste match geen indruk op ons en we slagen er snel in antwoorden te vinden en we sluiten de match mooi af met een 9-3 winst.

We sluiten het indoorseizoen af met een goed gevoel en starten volgend jaar in 4e divisie. Bedankt ook aan alle supporters die vandaag ook weer de sfeer er goed in hielden en ons goed hielpen met de side-line coaching.

(c) Jelle VDM

Freezzz Beezzz 3 - U17

FBZU17 trok voor de verandering opnieuw naar Turnhout, we kunnen ondertussen blindelings naar de zaal rijden. Ook de tegenstanders kennen geen geheimen meer voor ons. Moon, onze eerste tegenstander was maar met z’n vijven maar die hadden wellicht samen 100 jaar ervaring op de teller. Terwijl Moon telkens probeerde in minder dan drie passen te scoren, bouwden wij geduldig op. De score ging gelijk op en de wedstrijd eindigde op universe. Moon gooide het weg, en wij maakten het rustig en beheerst af. Mooie opsteker om de dag mee te starten!

De tweede match was tegen de thuisploeg Zero Gravity. We kwamen twee punten achter en slaagden er pas op het einde van de match in om de kloof te dichten. Opnieuw universe, maar ditmaal maakte Zero Gravity het af : 9-10 eindstand.

De derde match was tegen de Eulchtimate, die Zero Gravity met 12-6 had geklopt. We waren wakker, zij speelden agressief, maakten veel calls - vaak niet terecht - maar verloren daardoor zelf hun focus. We wonnen nipt, maar verdiend met 7-6.

De laatste match was tegen de U20 van Gent die omwille van forfait op de tweede speeldag twee klassen lager werden geplaatst. We wisten dat ze veel sterker waren maar het werd een leuke match die terecht door Gent werd gewonnen.

Tijdens onze laatste match in de MacDonalds - waarbij we de tegenstander geen schijn van kans lieten - blikten we tevreden terug op ons seizoen!

(c) Steven S

Recap

FBZ ONE sluit de reguliere competitie af als leider en start de play-offs in pole-position. De Masters eindigen onverhoopt op de 8ste plaats en plaatsen zich alsnog voor de top-8. De play-offs gaan door op 1 maart in Louvain-La-Neuve en start met een kwartfinale ONE-Masters!

Voor de eindstand van FBZ2 en de U17 moeten we nog even wachten tot alle resultaten verwerkt zijn

Alle details vind je op belgianultimate.be