Oefenmatch Kortrijk - TWO

Oefenmatch Kortrijk - TWO

29/01/2020 - Vandaag trokken we naar het verre Kortrijk om de eerste wedstrijd van het jaar te spelen, alsook de eerste wedstrijd voor een aantal van onze nieuwe spelers.

Na een warm welkom van de thuisploeg, Flying Spartans, vlogen we meteen in de wedstrijd. Het begon goed, Kortrijk maakte snel een eerste punt maar wij kwamen even snel met een antwoord. Jammer genoeg raakten we na tien minuten al twee spelers kwijt door blessures. De rest van het team bleef echter vechten. Na een punt van 15 minuten maakten de Flying Spartans de 2-3. Vanaf dit punt besloten ze ook om een tandje bij te zetten in defence en zetten een zone op. Ons jong team had daar nog geen echte ervaring mee dus kwamen we tot een 4-8 achterstand aan de half time.

Na de pauze hadden we onze strijdlust terug gevonden en maakten we snel twee punten. De match eindigde uiteindelijk in een verdiende 6-9 winst van Kortrijk. Hoewel we de wedstrijd verloren, hebben we toch een mooie prestatie neergelegd voor de eerste wedstrijd die we speelden met FBZ TWO. We merkten waar we nog problemen hadden en gaan er nu vol enthousiasme aan werken!

Graag willen we ook de Flying Spartans bedanken voor een heel leuke en faire match en we zien hen graag volgende maand terug voor een rematch in Brugge!

(c) Thomas DR