BUYIC U14 Divisie 2

BUYIC U14 Divisie 2

26/01/2020 - In het KTA kwamen 16 beginnende U14 ploegen samen.

Een drukte van jewelste. Nooit was ik als coach zo trots op een beginnend ploegje. We wonnen 2x en we verloren 2x maar dat was ondergeschikt aan een oneindig enthousiasme en een wervelende goesting. Nooit zag ik kinderen, die slechts 5 maanden spelen, zo goed proberen onder elkaar afspraken te maken en ze op het veld uit te voeren. Strakke defence, perfecte stacks, goede opvolging. Het was allemaal aanwezig. Luisteren, oppikken en uitvoeren!! Schitterend werk.

En gelukkig verloren we dus ook 2 wedstrijden. We leerden eruit dat techniek een blijvend werkpunt is en dat snelheid van uitvoering nog hoger mag en kan. Pivoteren blijft ook een eeuwige oefenopdracht.

Ik zag Andreas, Daan, Hannah, Noor, Arthur, Helena, Simon, Renée en Lars het beste van zichzelf geven, genieten, meeleven en een hechte ploeg vormen. Proficiat voor de vlotte overwinningen tegen Gent (8-5 en 10-5). Daarnaast 2 nipte nederlagen tegen Kortrijk en Rijsel. Deze laatste vonden de match zo leuk dat we prompt uitgenodigd zijn bij hen voor een vriendenwedstrijdje.

Naast de bewondering voor de spelers was er ook de zeer enthousiaste inzet van hun ouders om gans de dag een kleine bar open te houden! Ze ontzagen zich niets en zorgden voor een warm onthaal met koffie. Een plezier om jullie bezig te zien. Wat mij betreft dus een zeer geslaagde dag met ook uitdrukkelijke dank aan Glenn die alles weer in perfecte banen leidde en zorgde voor een optimalisering van de app het speelschema. Hoera, hoera, hoera.

We hopen dat er op de BUYOC van 19 april nog veel meer spelers meedoen.

De resultaten vind je op deze link

(c) Jan L