BUYIC U17

BUYIC U17

12/01/2020 - In het KTA speelden vandaag 6 U17 teams in de eerste ronde van het BK indoor voor jeugdteams

Freezzz Beezzz Gold

Om 11h45 stipt werden we verwacht in het KTA. En zo was het ook, iedereen was op tijd en helemaal klaar om te spelen.

De eerste match van de dag was FBZ black tegen FBZ red. Samen met de ouders supporterden we zo luid als we konden. Om 13h15 was het aan ons. Onze eerste match tegen KUFC jeugd u17. Om 13h begonnen we met een goeie opwarming. We waren er klaar voor! We begonnen goed en kwamen al snel een paar puntjes voor. We konden dit aanhouden en wonnen de match met 13-0.

14h15, onze 2de match van de dag. Tegen FBZ red. Na een korte opwarming begonnen we aan de match. Weer kwamen we al snel een paar puntjes voor en weer konden we dit aanhouden. We wonnen met 13-0.

15h15, 3de match van de dag, FBZ black. We begonnen net zoals de vorige match met een kleine opwarming. Daar stonden we dan weer met 5 op de lijn. TIME IS RUNNING! De eerste frisbee werd gesmeten en al snel maakten we een puntje. Maar onze clean sheet kon niet blijven duren. Onze eerste punt tegen van de dag was een feit. Geen probleem, we speelden verder. We maakten weer een paar puntjes. Maar kregen er ook nog één tegen. Eindstand: 11-2.

17h15, Gentle. We hadden er zin in! We begonnen goed en konden dit weer aanhouden. Winst! Wederom 13-0. 19h15, laatste match van de dag. Tegen Helgtre NewKids. Spannend! We wisten dat dit de moeilijkste match van de dag ging worden. Met redelijk wat stress begonnen we aan de match. We kwamen een punt achter. Iedereen begon nog meer te stressen. We maakten kleine (domme) foutjes, maar konden het toch 1-1 maken. Na een time-out werd iedereen rustiger en ging het weer beter, al moesten we wel blijven vechten. We wonnen de match met 10-1.

Volgende stap: play-offs!

(c) Noola S

Freezzz Beezzz Black

We begonnen de dag met veel enthousiasme en speelden onze eerste match tegen FBZ Red. We waren nog niet helemaal wakker en het ging moeizaam. Het stond 2-2, maar we werden wakker. De eindstand werd 10-2.

Na een paar matchen rusten was het tijd voor onze tweede tegen Helgtre Newkids; we wisten dat het niet simpel zou zijn en we kwamen 1-4 achter. Na fantastisch teamwork wonnen we uiteindelijk op universe met 5-4!

De derde match was tegen FBZ gold en dit ging de moeilijkste match worden van de dag. Ze waren een pak sterker dan ons maar we bleven vechten ondanks het verschil tussen beide ploegen. We verloren met 2-11.

De voorlaatste match tegen KUFC jeugd was dan weer wat makkelijker. Ze bleven wel vechten, maar we wonnen toch met 13-0.

Tegen Gentle 2 tenslotte was het tijd om nog een laatste keer alles te geven. We hadden ze wat onderschat en het werd opnieuw 2-2. We bleven alles geven en wonnen uiteindelijk met 8-2.

We eindigen als tweede dus mogen we naar de play-offs en hopelijk spelen we net zo goed als vandaag!

(c) Elias K

Freezzz Beezzz Red

Freezzz Beezzz RED, een ploegje met 9 enthousiastelingen. We beginnen onze dag met een match tegen FBZ BLACK, in het begin konden we goed tegenstand bieden en ging het gelijk op, maar BLACK wist wat ze moesten doen en konden uitlopen tot 3-9.

De 2de match was tegen FBZ GOLD, een team met ervaren spelers die hun titel van vorig jaar moesten verdedigen. We verliezen met 0-13 maar leerden heel wat bij.

Voor onze 3de match kwamen we onze vrienden van Gent tegen, ondertussen konden we elkaar al beter vinden op het veld en we wonnen met 8-2.

Onze voorlaatste match van de dag was tegen het sterke Helgtre, wij maakten iets te veel kleine foutjes en Helgtre maakte daar gebruik van om uiteindelijk te winnen met 2-8.

De laatste match van de dag was tegen de ploeg uit Kortrijk, in het begin liepen we een paar puntjes uit, maar Kortrijk kwam terug. De tijd was over en het stond 6-6, universe dus. We speelden ons spel en rustig wandelden we de zone binnen. Winst met 7-6!

Na een vermoeiende, maar leerrijke dag eindigen we op de 4de plaats in onze poule, veel bijgeleerd maar vooral veel plezier gehad!

(c) Kamiel VM

FBZ Gold & FBZ Black plaatsen zich voor de play-offs op 8 maart. FBZ Red wordt 4de in de poule en 8ste op 12 U17 teams. Goed gedaan!

Alle resultaten vind je op deze link