Wuf. wint summer tour in Chambery
Featured

Wuf. wint summer tour in Chambery

18/08/2024 - Summer tour Chambery (F)

We vertrekken opnieuw Wuf-style richting het laatste toernooi van het EUCS, met een busje naar Chambéry.

We komen vrijdagavond toe in ons gezellig hotel en genieten nog van een pizza met bergenzicht. Zaterdag begint het dan voor echt met 4 wedstrijden op het programma. Onze eerste match is direct een stevige tegen SYC. Zij kunnen voor komen met 2 punten en ook even hun voorsprong behouden tot 5-7. Het is een spel van erop, erover en opnieuw eronder en tot 11-11 gaat het gelijk op. Nu is het onze beurt om op voorsprong te komen en het wordt 13-11. SYC komt nog één puntje dichter, maar wij lopen met de winst 14-12. Goed begonnen is half gewonnen!

De tweede van vandaag is tegen Sharks Ultimate Barcelona. Een nieuw team voor ons. We beginnen goed en kunnen tot 6-2 uitlopen. De Spanjaarden laten ons zien dat we nog geen victorie moeten kraaien want ze komen stilaan dichterbij tot zelfs 1 puntje. Net voor de halftime is het 7-6, maar wij gaan toch de halftime in met 8-6. Ook de tweede helft kunnen we onze voorsprong behouden en we winnen met 15-11. De derde wedstrijd is meteen ook de heetste tegen ZU Swarm. Ondanks de hitte kunnen we ferm uitlopen en winnen we de match met 15-5. De laatste wordt nog een pittige tegen Queen Kong. We kunnen snel beginnen met een puntje, maar komen dan achter tot aan de halftime, 6-8 in hun voordeel. Onze mentale weerbaarheid begint nu echt van pas te komen. We blijven strijden en zij maken maar 2 punten meer na de halftime. Wij maken er gelukkig nog 5 en kunnen dus winnen, op universe met 11-10. Na de match zoeken we onmiddellijk verkoeling op in een nabijgelegen meer. Beste beslissing van het weekend. 's Avonds gaan we dan nog met z'n allen gaan eten, welverdiend na zo'n intense dag!

Aangezien we zondag pas om 13u spelen, kunnen we ons mentaal goed voorbereiden voor de laatste dag. We weten dan al dat winst tegen Tequila Boom Boom ons de overwinning van het weekend zou kunnen bezorgen, dus we warmen ons goed op en we zijn er helemaal klaar voor. Dat het ons niet zomaar gegeven zal worden, wordt al snel duidelijk. De Italianen weten dat het ook voor hen belangrijk is om te winnen en het gaat gelijk op tot 3-3. Daarna lopen zij uit en we gaan de halftime in met 5-8 in hun voordeel. Het weer begint te veranderen: onze goeie vrienden wind en regen komen ons vergezellen. Dit speelt duidelijk in ons voordeel, wij kunnen ons spel behouden en Tequila Boom Boom krijgt moeite om de disc rond te spelen. Wij maken 5 punten na elkaar, we winnen de tweede helft met 6-1 en kunnen uiteindelijk de match winnen met 11-9. De wildcard is binnen!

De laatste match tegen Luv kunnen we dus zonder druk aanvatten. Tegen Luv beginnen we met een gelijke strijd. Zij komen even voor, daarna komen wij voor. Het scorebord toont 6-5 in ons voordeel aan de halftime. Ook daarna blijven er punten van beide kanten komen. We staan voor tot 9-8, maar dan kan Leuven scoren en ook na de 9-9 universe kunnen zij het uiteindelijk afmaken. We verliezen met 9-10.

We laten dit niet aan ons hart komen. We kunnen het toernooi winnen, we hebben een Wildcard voor EUCF en Wuf gaat voor de eerste keer naar de finals! Deze gaan door in Oostende van 27-29 september dus we hopen op een grote opkomst om ons aan te moedigen!

We mogen heel trots zijn op wat we met dit jonge team bereikt hebben dit Europees seizoen en dat tegen alle verwachtingen in!
Wuf nog lang niet out.

Silke N