ONE wordt 3de op summer invite

ONE wordt 3de op summer invite

04/08/2024 - Summer invite voor ONE in Malmö

Het was een tweedaags toernooi dat begon op zaterdag 3 augustus. Sommige spelers vertrokken eind juli al liftend naar Malmo, andere namen de bus, nog andere gingen met de auto en onze 2 franse pick-ups (Adrien en Simon) kwamen met de vlieger. Het doel van dit toernooi was een ticketje te proberen bemachtigen voor EUCF!

Hiervoor moesten we het toernooi winnen wat geen makkelijke taak ging worden. Zaterdagochtend begonnen we onze eerste match tegen Aarhus. De sfeer zat er goed in en we hadden genoeg vertrouwen dat we de eerste match naar ons toe zouden kunnen trekken. Helaas kregen we midden in de match een dipje waardoor we op universe verloren met 12-13.

De tweede match hadden onze ervaren coaches ons een motivatiespeech gegeven. Dit bleek goed te werken want we wonnen met 11-9 van KFK. De derde match was een livestream match tegen OTSO. Niet iedereen was heel goed wakker maar we wonnen wel met 12-10.

We eindigen eerste in onze poule en moesten dan nog de kwartfinale spelen tegen PirU. Veel spelers waren al wat moe maar we bleven vechten en wonnen uiteindelijk met 15-11. Yes! Morgen halve finale. In de avond werd er dan nog lekker gekookt door Clarisse en namen we een ijsbadje.

De volgende dag moesten we de halve finale spelen tegen KFUM. Het was een intense match maar zij waren net een tikkeltje beter en we verloren met 8-15. De laatste match van het toernooi was de kleine finale tegen alweer KFK. Onze ploeg, met maar 14 spelers, was al redelijk moe en we waren ferm in het nadeel aangezien KFK met wel een stuk of 25 was. We starten de match wat moeizamer en kwamen 5-8 achter op halftime. We kregen weer een wonder speech van onze coaches en nadat Adrien een punt kon scoren met behulp van zijn voeten geloofde iedereen er terug in. We kamen terug en opeens was het universe, we speelden ons offence punt rustig uit en wonnen zo met 13-12!

We eindigden zo op een mooie derde plek!

Broes D