wuf. wordt 4de op het BK

wuf. wordt 4de op het BK

30/06/2024 - Belgisch kampioenschap voor vrouwenteams

Het tweede weekend van de BUWOC belooft spannend te worden voor wuf. We zijn maar met 10 speelsters voor 6 matchen. Daarnaast mogen we ook nog naar Luik tjolen.

Onze eerste match op zaterdag is tegen Blackbirds Women. We kunnen winnen met 15-8. Spekkies hebben het nog zwaarder dan ons want zij zijn maar met 7. Ook tegen hen kunnen we winnen, deze keer met 15-2.

De zwaarste match van de dag komt als laatst. Mooncup wint van ons met 5-15. We hebben nog een gezellige avond met ons team in Luik en we overnachten in een hostel.

Op zondag volgen de kwartfinales. We spelen tegen de U17 Belchicas. Wat knap van hun dat ze vanuit de 2e divisie, de kwartfinales bereikt hebben! We kennen ze al een beetje van het vorige weekend en ook nu staan ze fysiek en vocaal weer heel scherp. In het begin houden ze goed stand, maar na enkele punten kunnen wij uitlopen en we winnen met 15-6.

Voor de halve finale tegen Mooncup moeten we het met nog een speelster minder doen. We verliezen opnieuw van hun, deze keer met 7-15.

We zijn moe, maar mentaal peppen we ons op voor de laatste match: die voor de derde plaats tegen Luv. Het wordt een afvalrace van onze kant en uiteindelijk blijven er bij ons nog 7 strijders over die de laatste minuten blijven knallen. We verliezen met 7-15 en eindigen op de 4e plaats.

Silke N