U20 Belgisch outdoorkampioen!

U20 Belgisch outdoorkampioen!

26/05/2022 - BK outdoor voor U20-teams

Om 12u in de blaarmeersen, eventjes voorbereiden op onze eerste match en dan direct knallen. Dat was het plan en dat hebben we ook gedaan. Buiten dat door de lange wachtrij in de panos het eerder 15 na 12 was.

Onze eerste match was tegen Kortrijk. Met een mooi samenspel en een goede team geest konden we de 11-0 overwinning binnenhalen. Een goede spirit gevolgd met een snoepje voor onze tegenstanders was een goede afsluiter voor onze eerste match.

De tweede match was tegen Helgtre, we wisten dat we in deze match ons ogen wat meer gingen moesten openhouden. We startten in offence en met een mooie pas van Arne halen we direct ons eerste puntje. We volgen direct daarop met 2 breaks. Uiteindelijk staan we 6-2 voor waar Helgtre plots terug komt naar 6-5. Geen paniek we nemen direct terug een punt en het gevaar leek geweken. Eindstand 11-6.

Onze 3de match was tegen Gentle M, dit was de match die we moesten en zouden winnen. Hiervoor waren we gekomen en we gingen met z'n allen zo hard knallen als het maar kon. We startten alweer in offence, jammer genoeg droppen we redelijk snel de disc en is er een kans dat Gentle een eerste break gaat pakken. Gelukkig voor ons slagen ze hier niet in en kunnen we toch het eerste punt pakken. Nu is het moment voor onze D-line om een break te pakken wat ze ook met redelijk gemak doen. Gentle maakt de 2-1 waarna we breaken tot 9-1. Ook al lijkt de zege binnen blijven we ervoor vechten en eindigen we met een verdiende 11-3.

Onze titel als Belgische kampioenen lijkt voor velen binnen, maar we blijven opletten want we moeten nog altijd onze laatste twee matchen winnen. Volgende match op de agenda is Jet Set. Door onze strakke defence kunnen we veel mooie D’s doen in totaal zitten we er zo’n acht keer tussen. We winnen de match met 12-2.

De laatste match tegen de andere Gentle ploeg speelt iedereen met veel plezier. Dit was de laatste kans voor de spelers om hun statistieken een extra boost te geven. Ook deze match lijken we te sterk voor onze tegenstanders. Weederom door onze strakke defence halen we de overwinning binnen, stand is 13-1.

Belgisch kampioen worden was niet ons enige doel. Neen, dit jaar gingen we ook volledig voor de spirit, door wat slijmerig gedrag en snoepjes hoopten we dus de spirit beker samen met de gouden medailles mee naar huis te nemen. Jammer genoeg komen we toch wel één puntje te kort. We belanden wel op een mooie tweede plaats!

We hebben de overwinning nog goed gevierd en noemen ons vanaf nu welverdiend BELGIAN CHAMPS!

Tiebe B.

Alle resultaten van het BK vind je hier