BUIC Dag 2

13/11/2022 - BK Indoor open dag 1

Nationale divisie 1A - Freezzz Beezzz ONE 1.2 & Hive

FBZ 1.2 - Flying Penguins 1 8-11
Flying Penguins 1 - FBZ Hive 11-3
FBZ 1.2 - Gentle open A 10-11
Mooncatchers - FBZ Hive 13-3
FBZ 1.2 - Mooncatchers 7-13
Gentle open A - FBZ Hive 13-8
FBZ 1.2 - FBZ Hive 10-9

FBZ 1.2 eindigt 4de, Hive 5de en beide teams zakken naar 2de divisie

FBZ ONE 1.2

Verslag van Charles W: we begonnen de tweede speeldag van de BUIC met een match tegen Flying Penguins. Om 12u was iedereen aanwezig met volle goesting om aan de dag te beginnen. We ging goed van start en na een paar breaks stonden we 4-2 voor. Daarna kantelde de wedstrijd. We kregen 3 punten na elkaar tegen en daarmee verloren we onze voorsprong. We vochten voor onze punten, maar de Flying Penguins trokken aan het langste eind. Het werd 8-11.

De volgende match speelden we tegen Gentle Open A. We startten in offense en maakten meteen een punt. De match ging gelijk op en konden allebei scoren. We wisten een break te pakken en stonden zo 2 punten voor. Ook hier vochten onze tegenstanders sterk terug en raakten we wederom onze voorsprong kwijt. De tijd vloog voorbij tot de stand 9-10 voor Gentle aangaf. Hierna scoorden we een punt en was het dus universe. We begonnen echter in defense en konden niets doen tegen de aanval van Gentle. Eindstand 10-11.

Daarna tegen Mooncatchers, op papier de beste ploeg. Toch begonnen we met veel moed aan de match. We maakten onze punten en speelden een goede match. Moon was echter ijzersterk en straften zo onze fouten af. Ze pakten enkele breaks; we komen achter te staan. Helaas konden we dit niet meer goed maken. We verloren de match met 7-13.

Onze laatste match was tegen HIVE, een wedstrijdje onder de beezzz. Een match die we moesten winnen. We speelden rustig rond, maakten punten en breaks en kwamen zo 7-5 voor te staan. Onze tegenstanders bleven echter vechten voor elke disc en ginger er 100% voor. Ze kwamen terug tot 9-9 en zo speelden we terug een universe. We mochten beginnen in offense en konden zo ons punt maken. We sloten de dag af met een overwinning, 10-9.

FBZ Hive

Verslagje van Berber L: we beginnen de dag een uurtje vroeger dan onze eerste match, we willen zien hoe hoog het niveau ligt. En dat ligt zeer hoog!

Onze eerste match is tegen de Flying Pinguïns. We hebben een goede start en kunnen volgen tot 3-3. De pinguïns hebben ons onderschat, maar duwen het gaspedaal wat harder in. 3-12 op ons muil, maar we zijn gebrand om te kunnen tonen wat we hebben.

Volgende wedstrijd is Mooncatchers aan de beurt. Dat dit moeilijk ging worden dat was duidelijk. We proberen ons spel te spelen maar onze foutjes worden direct afgestraft. Hetzelfde verhaal als in de eerste match. We houden stand tot 3-3 maar ook dan wordt de gas ingeduwd bij moon. 3-13 eindstand.

Nu nemen we het op tegen gentle open A. We willen nu toch wel echt bewijzen dat we hier zijn om te vechten voor elk punt. We rechten onze rug en knallen nu voor elk punt! En dat levert ook op, het is duidelijk dat je hier geen foutjes kan maken en dat nekt ons. 8-13, maar we kijken terug op een sterke wedstrijd.

De laatste wedstrijd is eentje onder de beezzz, we nemen het op tegen de ONE. We willen ons bewijzen en iedereen gaat 110% voor elk punt. En dat levert op. Even liet we het kopje hangen, 5-7- Maar we geven er nog een lap op! We stranden op een zucht van de overwinning. We verliezen 9-10 op universe!

Ondanks de nederlagen hebben we een aantal zaken onthouden, en die nemen we mee naar de volgende speeldag!

Nationale divisie 2B - Freezzz Beezzz ONE 1.1

FBZ 1.1 - Flywin Batnam 11-6
FBZ 1.1 - Ostend Sea Freeze 12-9
Antwerp Ultimate 1 - FBZ 1.1 9-12
FBZ 1.1 - Open de l'amour 9-8

Verslagje van Raven P: onze tweede speeldag van de BUIC was in Hoboken. We speelden onze eerste match al om 10u dus dat betekende vroeg opstaan. Iedereen stond mooi op tijd klaar aan het KTA om te carpoolen.

Aangekomen deden we nog een kleine opwarming en begonnen aan de eerste match tegen Flywin Batnam. We wisten van de vorige keer dat we niet mochten slabakken de eerste match dus we gingen er keihard voor. Eindstand 11-6.

De tweede match was tegen Ostend Sea Freeze. We pakten snel enkele breaks waardoor we 4-1 voor kwamen te staan. Oostende reageerde en maakte de stand 5-5 gelijk. Na een spannend heen en weer spel maakten wij het in stijl af 12-9.

Voor onze derde match kwamen we voor de Schijnwerpers uit Antwerpen te staan. We startten onze match in offense en kregen direct een break tegen. We stonden daardoor 20 minuten met één break achter. We lieten onze gemoederen niet zakken. Blijven strijden was de boodschap. We behaalden de overwinning in de laatste minuten. Het werd 12-9.

Voor onze finale match kwamen we tegen de open de l’amour. We wisten dat zij ook drie matchen gewonnen hadden en het dus onze zwaarste match ging zijn. We onderschatten hun spel niet en begonnen sterk. Het was een lastige game met punten van beide kanten. Wij toonden uiteindelijk dat we het meer wouden. Het eindigde op 13-10.

We pakken daarmee ook de eerste plaats in onze poule en stijgen terug naar eerste divisie!

Regionale divisie 2 - Freezzz Beezzz Wuk

FBZ Wuk - Disco Duro Prodigy 6-5
Mighty Ducs - FBZ Wuk 13-3
FBZ Wuk - Flying Spartans 2 13-3
Eulchtimate 2 - FBZ Wuk 7-5
Disco Duro Legacy - FBZ Wuk 10-3

Verslag van Emiel DK en Rayen C: relatief vroeg in de ochtend spraken we af aan de achterkant van het station om in team te kunnen vertrekken naar Dendermonde, de locatie voor onze tweede BUIC-speeldag. Helaas werden we verplicht om een kwartier later te vertrekken, gezien niet iedereen op tijd was. Ra ra ra hoe we bepaald hebben wie dit verslag mocht schrijven …

De sporthal in Dendermonde bleek bijzonder klein te zijn, waardoor degelijk opwarmen quasi onmogelijk was. Toch konden we ons klaarstomen om een eerste match tegen het Gentse Disco Duro Prodigy te winnen. We moesten er eerst wat inkomen, wat niet het geval was bij de tegenpartij. Zij begonnen heel sterk en pakten meteen een break, wat zorgde voor een achterstand van 0-2. We lieten het hier echter niet bij liggen! We begonnen elkaar langzaamaan meer te vinden (want in vergelijking met de eerste speeldag speelden we met een heel verschillend team) en vochten voor elk punt. Tussenstand: 5-3 in ons voordeel. Uiteindelijk werd het alsnog erg spannend, want Disco Duro kwam terug tot op 5-5, waarna wij toch aan het langste eind trokken en wonnen op Universe. Eindstand: 6-5 winst na een over het algemeen erg gelijkopgaande match.

De tweede partij was er een tegen de ‘Mighty Ducs’: de thuisploeg van Dendermonde, bestaande uit 10 reuzen. Dit lengteverschil wou natuurlijk niet zeggen dat ze daarom beter waren dan wij, maar het zorgde er wel voor dat ze heel wat passen konden onderscheppen. Samengevat kunnen we stellen dat we niet in de match geraakten, niet konden breaken op hun aanval en geen antwoord vonden op hun ‘enorme’ zoneverdediging. Eindstand: 3-13 verlies.

Tijdens de 3de match, in tegenstelling tot de vorige, vonden we dit keer wel de open ruimtes en konden we ons spel gewoon spelen. Flying Spartans 2 uit Kortrijk speelde met een relatief nieuwe ploeg inclusief drie spelers die pas dit jaar startten met Ultimate Frisbee. Dit zorgde ervoor dat er nog niet veel kennis was over de regels en het spel. Wij boekten een terechte overwinning: 13-3.

Voor de 4de match kwamen we uit tegen Eulch-timate 2: een team dat zeer goed op elkaar was ingespeeld. Beide teams vochten hard voor de overwinning in een match die vrij gelijkopgaande was: soms stonden we voor, soms moesten we achtervolgen. In de slotseconden konden we de break nog forceren om tot op 6-6 te komen en Universe te spelen, maar Eulch-timate 2 kon het voorkomen en won uiteindelijk, verdiend, met 7-5.

De laatste match van deze speeldag, voor de derde plaats, was tegen Disco Duro Legacy. Ook dit team gebruikte een zone, waardoor wij gedwongen werden erdoor te proberen breken met korte pasjes. Dat lukte telkens goed, tot we aan de zone van de waarheid kwamen, wanneer slordigheid de bovenhand nam en we overhaast het punt wilden afmaken. Keer op keer slaagden we er (net) niet in om onze offense af te werken, terwijl Disco Duro dat telkens keihard afstrafte. We bleven vechten, maar hetzelfde kan worden gezegd van onze tegenstanders die wél telkens hun laatste worpen zorgvuldig afwerkten. Ze wonnen verdiend met 10-3.

Zo eindigden we op de 4de plaats in de tweede divisie, terwijl er eigenlijk meer in zat. We kijken al keihard uit naar de volgende speeldag om er opnieuw vol voor te gaan en dit keer in de top 2 te eindigen!

Links

Alle informatie over het BK indoor vind je hier

All resultaten van de speeldag vind je hier

De tussenstand staat hier

De spiritscores vind je hier