BUL Freespect-MIX

BUL Freespect-MIX

06/03/2020 - BUL-match FBZ MIX in en tegen Freespect.

We werden om 18h30 verwacht op het station, om te vertrekken. Aan het station stonden we daar dan met 5. Hu... waar is de rest? Isabeau moest in Aalter opgehaald worden, er kwamer 4 mensen uit Oostkamp, en nog 3 kwamen rechtstreeks uit Gent. Oké, dan zijn we weg. Plots besefte ik 'Ohh nee, Mechelen... 1h15 rijden... iedereen stapte met een beetje tegenzin in de auto's (niet om de match te spelen, maar voor de afstand) en we waren weg. Zonder file kwamen de 2 auto's die uit Brugge kwamen op tijd aan. De auto die uit Oostkamp kwam had echter wel file, maar ze waren er uiteindelijk ook wel nog redelijk op tijd. Tijs loopt snel naar Freespect en vraagt met grote puppyogen : "Zou de match 10 minuten later kunnen beginnen, want er staat nog een auto in de file." En uiteraard konden ze deze puppyogen niets weigeren, dus kregen we 10 minuten extra. Ongeveer 10 minuten voor de match begon kwam de laatste auto aan. Oefff nog net genoeg tijd om op te warmen. Na een korte tactiekbespreking riepen we zo luid als we konden en begonnen we aan de match.

We begonnen goed, heel goed zelfs. Plots riep iemand :"HALF TIME" Hu...nu al? Ja, nu al! Wat is de score dan? 8-0! Voor ons? Ja! Wow! Alleen maar goede commentaren, "Zo verder spelen." werd er gezegd.

We begonnen de 2de helft minder goed dan verwacht. Freespect maakte al snel 4 punten na elkaar. We werden misschien een klein beetje bang, maar we bleven vechten. We maakten ook weer een paar punten. Plots zette Freespect een zone op. We raakten een beetje in paniek en wisten eerst niet goed wat we moesten doen. Maar na een paar puntjes ging de dump en swing heel goed en konden we nog een aantal punten maken, echter niet aan een stuk want Freespect bleef ook punten maken. We bleven allemaal gefocust en zo konden we uiteindelijk ook winnen. Eindstand: 15-8.

Na een spirit-cirkel (van ongeveer 2h 😂) zei er plots iemand :" Er is hier niet zo veraf een McDonald's, gaan we daar niet nog iets gaan eten?" Iedereen was enthousiast! Behalve Annemie, ze moest overtuigd worden, maar uiteindelijk wou ook zij graag mee. De mannen douchten snel, de vrouwen niet, want de douches waren niet zo proper...

Iedereen klaar? Oké, dan kunnen we weer vertrekken. "Tot straks!" klonk het. Na ongeveer 5 minuten rijden waren we al bij de McDonald's. Daar bestelde Tijs 40 chicken nuggets (om te delen met iedereen). Nog eens 5 minuten later kwam de mensen uit de auto van Lieselot ook binnen. Lieselot zei: "Ik heb een platte band." Ze belde snel naar de takeldienst, maar kreeg het nieuws dat er een wachtlijst van 2h30 was. Fijn.

We aten allemaal samen onze frietjes en chicken nuggets op en daarna at (bijna) iedereen uiteraard nog een McFlurry. Er wisselden een paar mensen van auto en Sofie en Lieselot bleven daar om te wachten op de takeldienst. Om 00:39 kreeg ik een berichtje van Lieselot dat ze vertrokken waren. Ik denk dat de rest van het team dan ondertussen al thuis was.

We kunnen toch wel zeggen dat we een episch avontuurtje hebben meegemaakt. Over een paar weken hebben we terugmatch in Brugge. We zijn er klaar voor!

(c) Noola

Nog een klein dankwoord van de trainers aan Annemie, Lieselot en Noola om in te vallen zodat we genoeg dames hadden om mixed te spelen! Zonder jullie moesten we annuleren. Jullie zijn helden #girlpower